Harminc éves a Pedagógiai Szakszolgálat
2014. máj. 28.

Kerek évfordulót ünnepeltek a Pedagógiai Szakszolgálatban május 28-án. Az intézmény alapításának 30. évfordulójára a hivatalos ünnepségen túl játszónapot is szerveztek a gyerekeknek.
A Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Esztergomi Tagintézménye Dorogi Telephelyén meghitt ünneplésre, emlékezésre gyűltek össze a szolgálat munkatársai. Dr. Tittmann János polgármester virágokkal köszöntötte a megjelenteket, a játszónapra érkező gyerekeknek tortával kedveskedett. Megemlékezett arról is, hogy az intézmény vezetője, Holló Márta, a dorogi Pedagógiai Szakszolgálat megalakulása óta, azaz 30 éve vezeti az intézményt. Ebből az apropóból meghívót nyújtott át neki a május 30-i Pedagógus Bálra, ahol a képviselő-testület nevében is megköszöni majd kiváló munkásságát a vezetőnek.
level.JPG
Mint azt Holló Márta elmondta, a szakszolgálatban a gyerekek nevelésével, fejlődésével kapcsolatos nehézségek esetén fordulhatnak a szülők az ellátási területükről (Dorog, Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Kesztölc, Leányvár, Máriahalom, Nagysáp, Piliscsév, Sárisáp, Tokodaltáró, Tokod, Úny). A nevelési tanácsadás mellett, a szakértői bizottsági tevékenységük, a logopédia szakterülete, a gyógytestnevelés és a fejlesztő nevelés tartozik hozzájuk.
 
holl_mrta.JPG
A hivatalos ünnepség után a társasjáték, a vetélkedők kaptak főszerepet: menetlevéllel futottak egyik állomás után a másikhoz a gyerekek, akik pecséteket gyűjtve a megtelt papírost aztán különféle ajándékokra válthatták be. A vidám napot a városvezetésnek köszönhetően tortázás zárta.
M. T.