Gyere a gyerekkönyvtárba! Gyermeknap és közönségtalálkozók kicsiknek és nagyobbaknak
Kultúra
2014. jún. 11.

Gyere a gyerekkönyvtárba! Gyermeknap és közönségtalálkozók kicsiknek és nagyobbaknak

Gyerek zsivajtól volt hangos a gyermekkönyvtár ismét. A tanév végi és a könyvtár felújítási hajrában jó pár rendezvénnyel sikerült közönséget toborozni átmeneti helyünkre.

A rekkenő péntek délutáni hőség első vendége Nyulász Péter író volt. A fiatal író gyermekversekkel, mondókákkal, mesékkel és kitalálós versikékkel jelent meg eddig, amelyeket igen gazdag gyermeki fantáziával tölt meg.

01Nyulsz.JPG

Nyulász Péter nemcsak bájos, kerekded versikéin keresztül, hanem élőben is azonnal megtalálta a hangot a közönséggel. A Miazami és a Miazmég kötetek versikéivel ismerkedtünk, mondókákat mondogattunk, találgattuk a kitalálós versek megfejtéseit.
A következő fellépő a Ziránó Szinház volt, akik egy kesztyűs bábjátékot adtak elő Pulcinella kertészkedik címmel. Az előadás a maga egyszerűségével fergeteges volt! Öröm volt látni a gyerekek arcán az izgalmat, a félelmet, a tetszést, a csodálkozást, az aktív részvételt a cselekményben. A két fiatal bábművész nagyszerű hangulatot teremtett, a zsúfolásig megtelt helységben.
A programok zárásaként Vig Balázs íróval találkozhattak a gyerekek, aki a Három bajusz gazdát keres című könyvét ajánlotta a közönségnek. A rendkívül szimpatikus és fiatal író hamar belopta magát a gyerekek szívébe. Pöndöri uram, Fancsali uram és Hóborti úr bajuszai egyszer csak leugranak gazdájuk orra alól és világgá mennek. Kalandjaikról a kötetben olvashatunk.
A találkozó során kiderült az író legújabb meséje a napokban lát napvilágot Puszirablók címmel.

 

A programok a KDOP-3.1.1./B-12-2012-001 pályázati kódszámú „Funkcióbővítő belváros rehabilitáció Dorogon -az Arany János Városi Könyvtár közösségi színtérré alakítása" című projekt az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Gurinné Pintér Gabriella
gyermekkönyvtáros