Szuki Ferencné Az év köztisztviselője Dorogon
Közügy
2014. júl. 7.

Szuki Ferencné Az év köztisztviselője Dorogon

A napokban „Az év köztisztviselőjévé" választották Dorogon a hivatását majd' négy évtizede gyakorló Szuki Ferencnét. A polgármesteri hivatalban tevékenykedő kitüntetettet - akinek dr. Tittmann János polgármester adta át az elismerő oklevelet - egyebek mellett az eredményes munkavégzés mikéntjéről kérdeztük.
SzukiFerencn.JPG

- Mióta és milyen keretek között szolgálja, segíti a lakosokat?

- Világ életemben - ez az esetemben 1975-től értendő - lakásügyekkel foglalkoztam, és most sincs ez másként. A másik feladatom az aktív korúaknak történő segítségnyújtás. Ide sorolandók a foglalkoztatás helyettesítő támogatásban és a rendszeres szociális segélyben részesülők, valamint azok a betegek, akik voltaképp kizárólag az önkormányzatra számíthatnak.

- Mi jelenti a munkája szépségét?

- Az, hogy emberekkel foglalkozhatom. Szeretem őket, jó érzés segíteni rajtuk, megoldani a problémáikat. A többség rendkívül hálás ezért. Nincsenek egyszerű ügyek, de a kihívásokat is kimondottan kedvelem. A hozzám érkezőkkel igyekszem kölcsönös bizalmi viszonyt kialakítani. Ennek eredményeképp a személyes, magánéleti gondjaikat-bajaikat is ismerem. Elvégre mégiscsak szociális területen dolgozom...

- Változtat valamin a kitüntetés?

- Semmin. Persze, örülök az elismerésnek, de ugyanúgy végzem a munkám - ha minden igaz, 2016-ig - ahogyan eddig tettem.

- A kollégáival milyen a kapcsolata?

- Úgy vélem, kiváló. Ehhez alighanem az is hozzájárul, hogy értem a viccet, és nem vagyok sértődős típus.