PRÍMA DÍJ: Szavazzunk a dorogi jelöltre, dr. Zsembery Dezsőre!
Kultúra
2014. szept. 18.

PRÍMA DÍJ: Szavazzunk a dorogi jelöltre, dr. Zsembery Dezsőre!

Megyénk, sport, szellemi és kulturális életének tíz kimagasló személyiségét - köztük közmûvelődés kategóriában dr. Zsembery Dezső dorogi mûgyûjtőt - jelölte a beérkezett ajánlások alapján a Megyei Príma Díjra a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezetének kuratóriuma. Október 30-án hárman vehetik át a Megyei Príma Díjat, illetve a kemma.hu olvasóinak szavazatai alapján egy jelölt a közönségdíjat. A Príma Díj 1-1 millió, a közönségdíj 500 ezer forint pénzjutalommal jár.
A kemma.hu-n augusztus 27-én indul a közönségszavazás, amely október 25-ig tart.
Kérjük, szavazataikkal támogassák dr. Zsembery Dezső dorogi mûgyûjtőt!

dr_zsembery_diszpolgar.jpg

A közönségdíjra szavazni kétóránként, regisztrált felhasználóként lehet a kemma.hu oldalon.
A Príma Díjra érdemes jelölt nevét három óránként küldhetik el a voszkom@gmail.com címre.
Dr. Zsembery Dezső orvos-mûgyûjtő 1954-ben szerezte meg diplomáját és 1957-ben került Dorogra, ahol a ranglétrán felfelé lépkedve 1970-ban az összevont dorogi és esztergomi kórház igazgató-főorvosa lett.
A dorogi reumatológiai osztály megalapítója 1980-ban tett reumatológiai szakvizsgát, majd a Magyar Nefrológiai Társaság tudományos munkásságáért vizsga nélkül szakképesítésben is részesítette.
Komárom-Esztergom Megyéért, dorogi Pro Urbe, Év Egészségügyi Dolgozója díjakat is kapott, de emellett A Kultúra Pártfogója, a Dorog díszpolgára címet is kiérdemelte és a Dorogiak a Dorogiakért emlékplakettet is átvehette.
Sok évtizedes elkötelezett gyûjtőmunkájának hála olyan kiállítások köszönhetőek neki többek között, mint a dorogi Orvosportrék, vagy a Töredékek, Babits Mihály mûvészbarátai Esztergomban, de a mûvészeti íróként is ismert lokálpatrióta helytörténeti kutatómunkájával sokat tett Dorog és környéke egészségügyi, képzőmûvészeti múltjának feltárása érdekében is.