Komárom-Esztergom Megyéért Díj - Elismerték értékteremtő munkájukat
Közügy
2014. szept. 29.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj - Elismerték értékteremtő munkájukat

Dr. Varga Győző, a dorogi Szent Borbála Kórház főigazgatója és a dorogi Erkel Ferenc Alapfokú Mûvészeti Iskola értékalkotó munkáját is elismerte a Megyei Közgyûlés szeptember 26-án.
Ünnepi díjkiosztó gálát tartott a Komárom-Esztergom Megyei Közgyûlés Tatabányán, a Vértes Agorája színháztermében. A Himnusz közös eléneklése és egy látványos palotás tánc után a díjazottakat és a meghívott vendégeket először Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, majd Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár köszöntötte. Ezt követően Popovics György, a megyei közgyûlés elnöke mondott ünnepi beszédet. Kiemelte, hogy olyan emberek díjazásának lehetnek részesei a vendégek, akik munkájukkal maradandó értéket teremtettek a köz javára, tevékenységük példaértékû. A gálán jelen volt dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, parlamenti képviselők, dr. Péntek Péter megyei főjegyző, megyei képviselők és több település képviselője, polgármestere is. Az idei évben összesen tizenöt díj - szakmai díjak, Komárom-Esztergom Megyéért díj - talált gazdára. A gálamûsor során bemutatta mûsorát négy díjazott, a komáromi Garabonciás Táncegyüttes, az esztergomi és dorogi mûvészeti iskola, és a Népház Show Formációs Tánc Együttes.
Dr. Varga Győzőtől, a Komárom-Esztergom Megyéért díj kitüntetettjétől megtudtuk, hogy a méltatás során több évtizedes orvosi, egészségnevelői és orvosvezetői munkáját hangsúlyozták, kiemelve a dorogi egészségügyért végzett tevékenységét. Az Emlékplakettet és Díszoklevelet a köznevelésért felelős államtitkár és a megyei közgyûlés elnöke adta át számára.

A dorogi zeneiskola és az intézmény énekkara színvonalas mûsort adott a gálán, ahol Gréts Katalin igazgató vehette át a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat, amelyet több évtizedes kimagasló szakmai tevékenysége eliseréseként kapott az Erkel. Az ünnepséget baráti hangulatú fogadás zárta.