Izgalmas szeptember a Hétszínvirág Óvodában
2024. szept. 30.

Sok érdekes program várt a kicsikre

A Hétszínvirág Óvodában izgalmasan telt a szeptember, hiszen minden csoport remek, a saját korosztályának megfelelő programokon vehetett részt.
 
Jászberényiné Szalkai Csilla óvodavezető beszámolója az intézmény eseményeiről:
 
 
"Bányászmúlt"
Dorog bányászmúltja és óvodánk története kezdetektől összeforrt, hiszen az Intézmény bányász óvodaként nyitotta meg kapuit. 85 év telt el azóta; a méltó megemlékezést ma is fontosnak és illendőnek gondoljuk.
 
A hagyományok ápolására, a régmúlt emlékeinek, tradícióinak felelevenítésére idén két hetet szántunk. A nagycsoportos gyermekek ellátogattak a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumba. Rendkívüli élményt jelentett számukra, hogy kézzel foghatóvá váltak a múlt tárgyi emlékei, a bányászok által használt eszközök; és csodálkozva figyelték a számtalan működő makettdobozt, amelyek a szénbányászat fejlődését modellezték a kezdetektől egészen a bányák bezárását megelőző időszakig.
 
A kisebbek a Bányász Emlékházat keresték fel, hogy ők is ismerkedhessenek a bányászok életének, hivatásának különleges világával és a csodaszép ásványokkal. Elsétáltunk az emlékművekhez; korabeli dalokat hallgattunk; meséltünk a bányászok életéről, szénrajzokat készítettünk és bányászvárost építettünk.
 
A visszatekintést egy mozgalmas délelőttel zártuk. Óvodásaink kiállták a bányászmanók öt próbáját. A játékos kihívások során szükségük volt az ügyességükre és okosságukra egyaránt. Végül természetesen minden résztvevő elismerő oklevelet kapott, és Jó szerencsét kívánva búcsúzott a két hét érdekes és szép élményeitől.
 
 
 
 
"Sarpi-Dorog Futófesztivál"
Ismét megmozdult az óvoda apraja és nagyja. Sok nagycsoportos gyerkőc vett részt a SARPI-Dorog Futófesztiválon.
A felnőtt váltóban 3 csapatunk is teljesítette a kihívást.🏃‍♀️‍➡️
 
 
"Ovi-rally"
Az Autómentes világnap alkalmából rendezett Ovi-rallynk célja nem csak a könnyed, játékos versengés volt, hanem hogy felhívjuk óvodásaink figyelmét a megnövekedett autós forgalom okozta környezeti, baleseti veszélyekre, és a környezetbarát kerékpáros közlekedés előnyeire. 🚴‍♂️🚴
 
"Mesével kerek a világ"
A Bambi, Micimackó, Nyuszi és Süni csoport óvodásai a Magyar Népmese Napja alkalmából ellátogattak a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárba. Fontosnak tartjuk, hogy egyre nagyobb teret kapjon az igazi, élőszóval elmesélt népmese.
A gyerekek a könyvtárban megismerkedtek a könyvek fajtáival és azzal, miért nagyszerű dolog könyveket nézegetni, olvasni-hallgatni. A Süni csoportos gyerekek meglepetésként elszavalták Hétvári Andrea: Benedek Elek című versét.
A könyvtáros nénik, Gabi és Móni néni Benedek Elek meséit mesélték el, s Papírszínházzal és diavetítéssel varázsolták a gyerekeket a mesék csodálatos világába. Búcsúzóul egy-egy ajándék könyvjelzővel lepték meg kis ovisainkat.
 
 
"Óvodások lettünk😊"
Az óvodás élet első hónapjában már több színes, érdekes tevékenységgel ismerkedhettek meg kiscsoportosaink. A beszoktatást örömtelivé változtatta Ari néni kutyusa Muki. Az állatasszisztált terápia - mint az óvodai nevelést segítő tevékenység -, során játékos feladatokon keresztül fejlesztjük a gyerekek szociális és érzelmi intelligenciáját saját környezetükben.
Ebben a hónapban számos mesével, mondókával, dalocskával ismerkedhettek meg a picik.