"Én elmentem a vásárba..."
2024. okt. 7.

Vásári forgatag a Zrínyi Ilona Óvodában

Szeptemberben a Zrínyi Ilona Óvodában a gyerekek mozgalmas időszakon vannak túl. Alaposan megismerkedhettek a szüreti hagyományokkal, megfigyelhették az évszakok és az időjárás változását, valamint betakarították az óvodakertben termett zöldségeket, gyümölcsöket is.
 
Szezechné Daróczi Anikó óvodavezető beszámolóját olvashatják:
 
"Hagyományainkhoz híven a Mihály napi vásárral egybekötött, tevékenységválasztásos, közös programmal zártuk "Szüret" című intézményi saját fejlesztésű projektünket. A vidám vásári forgatagban szebbnél szebb portékákkal teltek meg a kiskosarak.
 
 
 
Dramatikus szituációba ágyazott hangolódás után, népi mozgásos és énekes játékok, termésmandalák készítése, mesélés-verselés színesítette a napot.
 
 
Az óvodakertünkben termett zöldségek, gyümölcsök folyamatos betakarítása, változatos felhasználása mellett, nagyobb csoportjaink megfigyelősétát tettek a Szőlőhegyre. Egy kedves apuka jóvoltából pedig a gyerekek megismerkedhettek a borkészítés hagyományos eszközeivel, majd mustot készítettek, amit a záróprogram végén jóízűen fogyasztottak el."