Magyar Diáksport Napja

A Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai aktív sportolással töltötték a napot

A Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagiskolája 2024. október 7-én rendezte meg a Magyar Diáksport Napját. 

Fogadják szeretettel az esemény beszámolóját:

"Reggeli bemelegítésünk után, hagyományos programunkkal az „A” és „B” osztályos tanulók futásával kezdtük a napot, a Zöld Kör Rekortán Futópályán.
Alsó tagozatos tanulóink 400 métert, felső tagozatos tanulóink 800 méteres távot teljesítettek. A diákok mellett több pedagógus is futócipőt húzott. 

   

A futás után sportos programjaink tovább folytatódtak. 

Az alsó tagozatos tanulóink a Dorogi Sportcsarnokban egy mesevilágra épülő akadálypályát teljesítettek. Először egy rövid részletet hallgattak meg a Dzsungel Könyve című meséből, majd a háttérben szóló dzsungel hangokkal, színes és változatos eszközökkel igazi dzsungel akadálypályán kellett végigküzdeniük magukat, amelyet a pedagógusok varázsoltak a Sportcsarnokba.  

   

Felső tagozatos tanulóink szabadtéri helyszíneken folytatták a sportolást. Két pályán kosárlabda mérkőzések zajlottak, míg a műfüves focipályán 5 különböző ügyességi feladatban mérhették össze tudásukat a nagyobbak. A feladatok között volt csillagfutás, gránát dobás, frizbi, golf és váltófutás is. 

   

Magyar Diáksport Napunkat aktívan, élménydúsan és vidáman töltöttük."