Dr. Zsembery Dezső vehette át a Jubileumi Príma-díjat a Jászai Mari Színházban
Kultúra
2014. okt. 31.

Dr. Zsembery Dezső vehette át a Jubileumi Príma-díjat a Jászai Mari Színházban

Dr. Zsembery Dezső orvos-műgyűjtő vehette át a Jubileumi Príma-díjat az október 30-án a tatabányai Jászai Mari Színházban megrendezett Gálán.
Komárom-Esztergom megye kulturális, sport- és szellemi életének kimagasló személyiségeinek immár tíz éve adják át a megyei Príma-díjakat, és ismerik el az élenjáró vállalkozókat. A tíz jelöltet az idén is a megyei Príma-díjra a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezetének kuratóriuma választotta ki az ajánlások alapján.
Az immár tizedik alkalommal megrendezett gálán, a jubileum alkalmával a korábbi díjazottakat is meginvitálták az estre.
A megyei Príma-díjak közül az elsőt a tatai Talentum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Gimnázium igazgatója, Fogel Zsolt kapta, őt követte a sorban Zrínyi Miklós esztergomi kick-box edző, majd Crespo Rodrigo, a Jászai Mari Színház, Népház igazgatója, aki a teátrum képviseletében vehette át a díjjal járó 1 millió forintot, plakettet, oklevelet, aranymedált, valamint Tatabánya városának különdíját.
Számadó Emese komáromi múzeumigazgató érdemelte ki a Príma Közönségdíjat és az ezzel járó 500 ezer forintot.
Dr. Zsembery Dezső pedig a Jubileumi Príma-díjat és az azzal járó 500 ezer forintot érdemelte ki. Mint azt a köztiszteletben álló dorogi orvos-műgyűjtőtől megtudtuk, nagy öröm volt számára, hogy átvehette a díjat, amely meglepetésként érte a Gálán.