Újabb pályázati lehetőség a térség településeinek

A Helyi Humánfejlesztésekről kapnak tájékoztatást

Október 16-án, szerdán 9 órakor kerül sor a Vármegyei Önkormányzat szervezésében a TOP_PLUSZ-3.1.3-23 „Helyi Humán fejlesztések” pályázat felhívásának a bemutató workshopjára a Dorogi József Attila Művelődési Ház Konferenciatermében. Az eseményre a járás polgármesterei kapnak meghívást, akik pályázati és fejlesztési tájékoztatást kapnak ebben a témakörben. A cél, hogy a települések eredményesen tudjanak pályázni olyan fejlesztések elérésére, támogatásokra, melyek települési ún. humán fejlesztéseket szolgálhatnak.

Humán fejlesztés alatt kell érteni mindazon programokat, melyek az emberi életminőség javítása érdekében, a szociális, egészségügy, kultúra és sport területén megvalósíthatóak.

A pályázati forrásoktól függetlenül Dorogon rengeteg ilyen program megvalósulását tette lehetővé az önkormányzati költségvetés és természetesen voltak pályázati forrásból létrejött programok is. Szeretnénk folytatni a környező településekkel együttműködve az önazonosságot és összetartozást erősítő programjainkat. Ezért a város és a települések civil szervezeteinek közreműködésével egy speciális programot tervezünk az Idősgondozási Központban ellátottak, valamint a dorogi nyugdíjas egyesületek tagjaival karöltve.

A pályázatba szeretnénk bevonni a Dorogi Atlétikai Club Természetjáró Szakosztályát és a KÖZÖD Egyesületet is. A program tartalma: természetjáró és kulturális programok szervezése az idős korosztálynak, amely magában foglalja kiállítások, hangversenyek meglátogatását is. Ezen programok anyagi alapjának a megteremtéséhez nyújtana lehetőséget ez a pályázat.

Dr. Tittmann János

polgármester