Szabadtéri szentmisére hívjuk, várjuk a dorogiakat szombaton!
Közügy
2014. dec. 7.

Szabadtéri szentmisére hívjuk, várjuk a dorogiakat szombaton!

A hét végén megkezdődik a karácsonyig tartó várakozás időszaka, amelyet a hagyományokhoz híven az idén is adventi ökumenikus gyertyagyújtó szentmisével indítunk. A Hősök terén november 29-én 17 órakor kezdődik a szabadtéri mise, amelyre szeretettel várunk minden kedves dorogit!
A Dorogi Vállalkozók Egyesülete az idén is forró teával, forralt borral készül az estre. A várakozás időszakának közösségi ünnepére felgyulladnak az ünnepi kandeláber díszek. A Köztársaság, a Bécsi, a Mária és az Esztergomi út mellett, a Hősök terén is felragyog a díszkivilágítás. A fákon 4500 darab led fény, a lámpaoszlopokon 110 darab hulló csillag és a főutakon négy átfeszített karácsonyi füzér teszi még ünnepibbé a készülődés időszakát.
Az önkormányzat évek óta a helyi Pro-Vill Kft.-t bízza meg a fények felszerelésével, amelyek a próbaesték után november 29-én ragyognak fel teljes egészében. A Hősök terén az adventi óriás koszorú is helyet kapott. A leányvári Garden Club Kert Centrumnak köszönhetően 8 darab 2,5 méteres normann fenyőt is elhelyeztek a szakemberek a város főterén, amely szintén íszbe öltözve várja a szentmisére érkezőket szombaton.