Megválasztották az alpolgármestereket és a bizottsági tagokat
2024. okt. 18.

Több kérdésben is döntés született

2024. október 18-án összegyűltek a képviselő-testület tagjai, hogy megtárgyalják és döntést hozzanak a legfontosabb kérdésekről. A képviselők az ülést megelőzően írásban megkapták az előterjesztéseket, azokhoz kapcsolódóan módosító javaslatokat tehettek. Döntések születtek többek között az alábbi fontos témákban.

Először az alpolgármesterek választására került sor. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 74. § (1) bekezdése alapján a képviselő-testület a polgármester javaslatára titkos szavazással minősített többséggel a polgármester helyettesítésére több alpolgármestert választhat.

Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete általános helyettesítési jogkörrel is rendelkező, az emberi erőforrás szakterületén tevékenykedő  alpolgármester személyére Jászberényi Károlyt, a pénzügyi, városfejlesztési szakterületben tevékenykedő alpolgármester személyére Nagy Attilát választotta.

Az alpolgármesterek eskütétele után következett a bizottságok elnökének és tagjainak megválasztása. Először a Pénzügyi, Városfejlesztési Bizottság került sorra, ahol az alábbi eredmények születtek:

- elnök: Czomba Zoltán,

- tagok: Deák Ferenc, Magyar Péter, Nunkovics Tibor, Szegvári József,

- nem önkormányzat képviselő bizottsági tagok: Fülöp Zita, Varga Gábor.

Módosító javaslat Koncz Árpád részéről érkezett, aki Vörös Jánosnét javasolta nem önkormányzati képviselő bizottsági tagnak, 3 igen szavazatot kapott.

Következő napirendi pontként az Emberi Erőforrás Bizottság tagjainak megválasztása következett, ahol az alábbi eredmények születtek:

- elnök: Schiszler Krisztina,

- tagok: Éberhardt György, Koncz Árpád, Kovács Tamás,

- nem önkormányzat képviselő bizottsági tagok: Kövecs-Dózsa Hajnalka, Madarász Fülöpné.

Módosító javaslat Koncz Áprád részéről érkezett, aki Kertész Erikát javasolta nem önkormányzati képviselő bizottsági tagnak,  1 igen szavazatot kapott.

Módosító javaslat Nunkovics Tibor részéről érkezett, aki Papp Balázst javasolta nem önkormányzati képviselő bizottsági tagnak,  4 igen szavazatot kapott.

 

Ezután megválasztásra kerültek a Közbeszerzési Munkabizottság tagjai is, majd sor került a Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2024.(VII.24.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatára.

Módosító indítvány Nunkovics Tibortól érkezett:

1. módosító javaslat

"A 9. § (2) bekezdés az alábbiak szerint módosul:

A képviselő-testület a polgármester javaslatára két alpolgármestert választ, amelyből egyik személyt a képviselő-testület tagiai közül, a másik személyt pedig a képviselő-testülettel előzetesen egyeztetett külső, tehát nem testületi tagok közül.

Minden további, ehhez kapcsolódó bekezdés a fentiek alapján módosul."

A módosító javaslat 5 igen szavazatot kapott.

 

2. módosító javaslat

"A 12.§ (4) bekezdés az alábbiak szerint módosul:

Az interpellációra írásban is kötelező válaszolni, 5 munkanapon belül."

A módosító javaslat 1 igen szavazatot kapott.

 

3. módosító javaslat

"A 18.§ (2) bekezdés az alábbiak szerint módosul:

A napirendekhez kapcsolódó felszólalásokara a jelentkezés sorrendjében kerül sor. Ugyanaz a személy, ugyanazon napirenddel kapcsolatban legfeljebb 5 alkalommal szólhat hozzá. A hozzászólás időtartama maximum 2 perc. Az idő túllépése miatt az ülés vezetője megvonhatja a szót a felszólalótól."

A módosító javaslat 2 igen szavazatot kapott.

 

A módosító javaslatok megtárgyalása után Dorog Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 10/2024. (VII.24.) önkormányzati rendeletét jóváhagyta. Majd zárásként sor került a bizottságok nem önkormányzati képviselő tagjainak eskütételére.