Sport és kultúra: Megnyílt a 100 éves dorogi sport nagyszerû pillanatait felidéző kiállítás
Kultúra
2015. febr. 18.

Sport és kultúra: Megnyílt a 100 éves dorogi sport nagyszerû pillanatait felidéző kiállítás

100 éves a dorogi sport címmel kiállítás nyílt a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban december 7-én. A centenáriumi év záróeseményére rengetegen voltak kíváncsiak. Szekér Zoltán sportigazgató köszöntőjében a sport és kultúra összefonódásáról beszélt. A kiállítás a Dorogi sportpillanatok 1914-2014 címû könyv alapján készült. A teljességre való törekvés elsődleges szempontja helyett az arányosságot figyelve készült a tárlat, amelyen a fotók mellett installációk, és vetítettképes bemutató is látható.
oly.JPG
Solymár Judit, Dorog Város Díszpolgára a 30-as, 40-es évek dorogi sportéletére emlékezett vissza. A humoros részleteket sem nélkülöző beszédet dr. Bartalos József, a 60-as évek nagyszerû labdarúgójának múltidézése, a jövőképet Bacsa Ferenc, a Nemzet Edzőjének beszéde vázolta fel.
zonseg.JPG

A kiállítás megnyitót színházi este zárta. A bányásznapi bemutató után ismét láthatta a nagyérdemû Herczeg Ferenc: Két ember a bányában címû egyfelvonásos színmûvét a „padláson". A kamaradarabot Sopsits Árpád Balázs Béla-díjas film -és színházi rendezésében láthatták a nézők.
A 100 éves a dorogi sport címû kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitva tartási idejében, délelőttönként 9-12 óra között. Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján szívesen fogadunk (varosmarketing@dorog.hu vagy 33/509-640)!