FÖLD NAPJA: Megtisztult a város, megnyílt Sokszínű világunk
Közügy
2015. ápr. 23.

FÖLD NAPJA: Megtisztult a város, megnyílt Sokszínű világunk

Április 22., a Föld Napja. Dorogon számos programmal készültünk a világnap megünneplésére. A Polgármesteri Hivatal - Horváth Szilveszter Károly városgazda vezetésével - hulladékgyűjtési akciót szervezett. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. szemeteszsákokat, védőkesztyűket és védőmellényekete biztosított a programhoz, amelyen csaknem félezren vettek részt. A DOKI Eötvös, Petőfi és Zrínyi tagiskolák és a középiskola négyszáz diákja megtisztította a közterületeket. Az akcióban részt vettek a Dorogi Nyugdíjas Egyesület tagjai és a sportintézmény munkatársai is. Munkájuk eredményeként 580 kg szemetet gyűjtöttek össze a város utcáin, terein. A diákoknak Dorog Város Önkormányzata dobozos gyümölcsleveket és müzliszeleteket adott köszönetképpen. A Dorogi Vállalkozók Egyesülete a külterületen 70 zsák hulladékot gyűjtött össze, míg a Vasút utcában 16 m3 sitt halmozódott fel.
A szállítást a Vertikál Nonprofit Zrt. végezte el. 9224.JPG
Délután folytatódott a Föld Napjának rendezvénysorozata: Sokszínű világunk címmel kiállítás nyílt a DOKI Eötvös, Petőfi, Zrínyi tagiskolák ifjú képzőművészeinek alkotásaiból a művelődési ház Dorogi Galériájában. A tárlatot dr. Tittmann János polgármester nyitotta meg, majd - akvarell, olaj és akrilfestékekből álló - ajándékcsomagokat adott át a tagiskolák tehetséges tanulóinak: Madarász Petrának, Szédeli Flórának és Mihalovits Pankának. Az eseményt a Zrínyi Iskola Kórusának műsora tette még színesebbé, Kovácsné Fódi Krisztina vezényletével.
Az óvodákban is aktívak voltak a Föld Napján a gyerekek. A Petőfiben virágokat ültettek, a Zrínyiben udvart takarítottak, a szelektív gyűjtéről tanultak az apróságok.