Elevenedjen meg Dorog története az orál históriákon keresztül!
Kultúra
2015. febr. 12.

Elevenedjen meg Dorog története az orál históriákon keresztül!

„Jövőnket építjük, de múltunkat nem feledjük!" - hangzik városunk mottója. Gyökereink fontosak ahhoz, hogy erős jelenünk és virágzó jövőnk legyen. Ehhez kérjük az Önök segítségét! Számos mélyértékű kiadvány látott az elmúlt években napvilágot Dorog helytörténetéről, szólította meg városunk jelentős személyiségeit. Szeretnénk, ha ez a felfedező munka tovább folytatódna, hogy az orál históriák ne menjenek feledésbe. Régi szokásaink, múltunk és jelenünk jelentős személyiségeiről szóló történetek, legendákat őrzi a szájhagyomány. Szeretnénk ezeket rögzíteni: tollal, kamerával, fényképezőgéppel. Ezt a későbbiek folyamán a helytörténeti múzeumban bemutatnánk, ankétokon elevenítenénk meg, illetve a www.dorog.hu-n tennénk közkinccsé.
Kérjük, jelentkezzenek azok, akik Dorog múltjáról beszélnének, megidéznék a település életében fontos helyeket, helyszíneket, eseményeket, embereket, szokásokat, hagyományokat. Azoknak a segítségére i szükségünk lenne, akik kérdésekkel segítenék a történetek kibontását, közérthetővé tevését.
A kérdezők és a történetmesélők a varosmarketing@dorog.hu e-mail címen vagy a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban személyesen (illetve levélben, cím: 2510 Dorog, Bécsi út 42.) jelezhetik szándékukat, hogy részt vennének ebben a nemes kezdeményezésben.