Egy nyelven beszélnek: A pedagógiai szakszolgálat munkatársai tanácskoztak Dorogon
Közügy
2015. máj. 21.

Egy nyelven beszélnek: A pedagógiai szakszolgálat munkatársai tanácskoztak Dorogon

A megyei pedagógiai szakszolgálat május 21-én konferenciát tartott a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A megjelenteket dr. Tittmann János polgármester köszöntötte. A kultúra és a civilizáció különbözőségéről, egymásra hatásáról értekezett, nem titkolva, hogy előbbit „magasabb értékűnek" tekinti. A városvezető kiemelte, bízik abban, hogy a jelenlévők a megpróbáltatások ellenére kiállnak a valódi értékek képviselete, szolgálata mellett. konf.JPG

Ezt követően Berczellyné Nagy Marianna vázolta a hatékonyabb működést célzó megyei összevonás, egységesítés kihívásait. - Amikor a változások szelei fújnak, a pesszimisták falakat építenek, az optimisták viszont vitorlákat húznak. Úgy gondolom, mi jó irányba indultunk, ami persze nem jelenti azt, hogy a feladatellátás terhe, és az ezzel járó felelősség minden esetben összhangban áll azzal a humánerőforrással, amivel rendelkezünk - mutatott rá a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK) a szakszolgálat dolgozóit méltató tankerületi igazgatója.

Dr. Kiss László, szakszolgálati és fogyatékosságügyi köznevelési referens (Emberi Erőforrások Minisztériuma), valamint dr. Torda Ágnes gyógy-, Lázár Katalin dráma- és Rektor Orsolya tehetségfejlesztő pedagógus előadását megelőzően Galba Katalin, a szakszolgálat főigazgatója mondott köszönetet megyénk valamennyi, „rendkívül nehéz körülmények között helytálló" szakemberének.