VÁROSI GYERMEKNAP: Napsütéses délután, ragyogó arcú gyerekek az Otthon téren
Közügy
2015. jún. 1.

VÁROSI GYERMEKNAP: Napsütéses délután, ragyogó arcú gyerekek az Otthon téren

Remekül sikerült a Városi Gyermeknap az Otthon téren. Május 31-én csodálatos nyári időben tarthattuk meg Dorog Város Önkormányzatának és a társszervezőknek köszönhetően az első városi gyermekünnepet, amelyre csaknem ezren érkeztek. Legnagyobb sikert AZ ingyenesen használható két légvár, a trambulin és a rodeó bika jelentette. Az óvodák és iskolák pavilonjainál kézműves foglalkozások várták az ugrálásában elfáradt gyerekeket. Lufibohócok, papírsárkányok, szélforgók, karkötők és festett kavicsok készültek az asztaloknál. A saját készítésű kincseket természetesen hazavihették a gyerekek, akiket az önkormányzat jóvoltából a teraszon ingyenes frissítők is vártak. gynap.jpg
A Tokodi Csillagfény Mazsorettek műsora után dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd emléklapokat adott át az idén 100 éve megalakult védőnői szolgálat dorogi képviselőinek, Riegel Bélánénak, Fekecs Árpádnénak, Süvegesné Liebl Zsuzsannának és Winkfein Bernadettnek. A Crazy Dance táncosai fergeteges műsort adtak a téren, majd a Staféta Együttes érkezett a színpadra - egy óriási mackó és egy víziló társaságában. a Dorogi Kutyaiskolának köszönhetően kutyás bemutató is várta a gyerkőcöket. A legkisebbeknek Kerekítő címmel ölbéli játékot kínáltunk. Nagy sikert aatott az arcfestés és a csillámtetoválás Burányné Fehér Renátának köszönhetően.A Richter Gedeon vállalat tűzoltóautójával érkező lánglovagok folyamatosan bemutatót tartottak a tűzoltóeszközök használatából, a kicsik felpróbálhatták a védőruhákat. A rendőrautót is kipróbálhatták az érdeklődők.
Köszönet a sok segítségért a Petőfi, a Hétszínvirág és a Zrínyi óvoda pedagógusainak, a Petőfi és a Zrínyi iskola tanárainak, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak, a Richter tűzoltóinak, a Dorogi Kutyaiskolának és a Dorogi Rendőrkapitányságnak!
Jövőre folytatjuk!