Közösségek Ünnepe: Szabó Balázs elbájolta a Kosbor közönségét
Közügy
2015. jún. 8.

Közösségek Ünnepe: Szabó Balázs elbájolta a Kosbor közönségét

Jó hangulat, változatos programok és ragyogó napsütés jellemezte az idén június 6-án megrendezett Közösségek Ünnepét, a Kosbort. Délelőtt számos kézműves és a könyvhetet ünneplő könyvtárosok kínálták portékáikat az Otthon téren, majd megkezdődött a város ebédje, ahol 300 forintért bárki jóllakhatott a csirkés ételekből. Több száz adag fogyott a sült, rántott, grillezett finomságokból. délután Fekete László vette birtokba a teret, aki a Visegrádi Négyek Erős Embereinek Nemzetközi Csapatversenyével búcsúzott Dorogtól és a térségtől. bbita.JPG
A városi rajzpályázatra beérkezett 106 alkotást már reggeltől megtekinthették a Kosborra látogatók. A szárítókötelekre csipeszelt rajzok, festmények a „Játsszunk most együtt, amíg csak lehet!" címmel meghirdetett pályázatra érkeztek be. Mucha Ildikó, a könyvtár igazgatónője 16 órakor hirdetett eredményt. Az OVISOK között 1. helyezett lett Plangár Dorina (Hétszínvirág), 2. Kovács Tamara (Zrínyi) és 3. Telek Panka (Zrínyi) lett. Különdíjat kapott Madarász Ivett (Petőfi). Az alsósoknál Szederkényi Szonja (Eötvös) rajzát tartották a legszebbnek a zsűri tagjai, 2. lett Pálfi-Lánchidi Hanna(Eötvös), míg Rajna Kevin (Petőfi) a harmadik helyen végzett. A felsősöknél taroltak az eötvösös diákok: Tóth Csilla első, Gazda Nikolett második, míg Minczér Margaréta harmadik helyezést ért el. Különdíjat érdemelt ki Yousif Dzsemila (Petőfi) és Kara Noémi (Eötvös). A díjátadást követően a Bóbita együttes mozgatta meg a gyerekeket, sokan közülük a színpadon is megmutathatták tánctudásukat.
A borkedvelők sem maradtak élvezetek nélkül. A Fesztivál Borát kiválasztó Tokodi Gazdakör tagjai mindegyik borról lelkesen nyilatkoztak. Két aranyérmes bor mellett végül a Zsirai Pincészet sárga muskotályát választották a Fesztivál Borának.
Az Intermezzo latin ritmusára már a felnőttek is táncra perdültek. Az estet Szabó Balázs Bandája koronázta meg. Az elmúlt év egyik nagy felfedezettje volt Szabó Balázs Bandája. A Fonogram-díjat nemrégiben vehették át a srácok "Az év hazai alternatív albuma" kategóriában az Élet elvitelre című albumukért. A minőségi zenét játszó együttes a Kosboron is elbájolta a közönséget.
A koncert után Tomy Slow retro diszkóval szórakoztatta az éjszaka a bulizókat, akik még akkor is több százan voltak a téren.