Kertészkedés, útfelújítás közben figyeljünk a gázvezetékekre is!
Közügy
2015. júl. 6.

Kertészkedés, útfelújítás közben figyeljünk a gázvezetékekre is!

Az elmúlt időszakban országos szinten megnövekedett a gázelosztó, gázcsatlakozó vezetékek és kiállások megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények száma. Az átvágások többsége a közterületen végrehajtott út- és közműépítési, feltárási és javítási munkálatok során, valamint a magánterületen végzett tereprendezési, illetve kertfenntartási munkálatok során következtek be.
A káresemények megelőzése érdekében az út- és közműépítési és felújítási munkálatok során kísérjék figyelemmel az építési engedélyezési eljárásoknál a közműtérképek alkalmazását, azok rendelkezésre állását, illetve az annak megfelelő szakszerű munkavégzés véghezvitelét.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ingatlanokon végzett kertfenntartási és felújítási munkálatok (különösen a magas fűben végzett fűkaszálás, valamint épületszigetelési, karbantartási munkák) során fokozott figyelemmel legyenek a gázcsatlakozó és fogyasztói vezetékek elhelyezkedésére, és a gázelosztó-, gázcsatlakozó vezetékek és kiállások megsértésével, átvágásával kapcsolatos káresemények veszélyeire!