Dorogon is szolgálatban a student police-ok
Közügy
2015. aug. 4.

Dorogon is szolgálatban a student police-ok

Student Police feliratos, a Rendőrség és Dorog város címerével ellátott pólóban járják fiatalok a város legforgalmasabb utcáit, tereit, azokat a szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket, ahol nagy létszámban fordulnak meg az itt lakók és az ide érkezők.

student_police.jpg

A rendőröket segítő önkéntesek a Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Szakközépiskola tanulói, akik vállalták, hogy a Student Police program résztvevőjeként a nyári szünidőben közösségi munkát teljesítenek. A program célja, hogy az idegenforgalmilag frekventált területeken a középiskolás diákok jelenlétükkel megelőzzék a bűncselekmények elkövetését, a balesetek bekövetkezését azáltal, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a sértetté válás elkerülésének lehetőségeire. Dorog 2015-ben kapcsolódott először a programhoz. Bár a város nem kiemelkedő turisztikai célpont, azonban a fiatalok közreműködésével a Dorogi Rendőrkapitányság közelebb kerülhet ahhoz a célhoz, hogy minél kevesebb bűncselekmény, illetve baleset történjen a településen és a rendőrkapitányság illetékességi területén.

fagyiznlmsolata.jpg

A diákrendőrök főként szórólapokat osztanak, szükség esetén segítséget nyújtanak azoknak, akik hozzájuk fordulnak. A parkolókban figyelik az autókat, hogy azokban a hőségben nem hagytak-e a szülők kisgyermeket, a gazdák állatokat. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által elindított Student Police nyár végéig tart, a rendőrség azonban már most szeretné megköszönni a diákok eddigi munkáját. A Dorogi Rendőrkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy az önkéntesek által átadott szórólapokat alaposan tanulmányozzák át, fogadják meg az azokban leírt jó tanácsokat annak érdekében, hogy a nyár hátra levő részre is káresemény nélkül teljen.