8 óra munka, aztán 72 óra szórakozás vár ránk a 65. Bányásznapon!
Közügy
2015. szept. 3.

8 óra munka, aztán 72 óra szórakozás vár ránk a 65. Bányásznapon!

8 óra munka... Azután 8 óra pihenés helyett 72 óra tömény szórakozás vár ránk a 65. Bányásznapon, Dorogon. Pénteken Nagy Feró, a szókimondó rocker a Beatricével lép színpadra, majd a hazai zenei élet üde színfoltját képviselő zenekart követően szombaton is több koncert várja a Jubileum térre érkezőket. De ne siessünk előre, hiszen városunk legújabb büszkesége, a „balatonfüredi minőséget" idéző Schmidt Sándor Agora hivatalos átadó ünnepségére várjuk a dorogiakat, szombaton 10 órára. Az avatáson a Németországban is jelentős sikereket elérő Bergmusikkorps Annaberg játszik térzenét.
Szombaton délután a művelődési házban két kiállítás nyílik: a Baumit Kft. főszereplésével a 110 éves dorogi kőbányászatnak emléket állító tárlatot nézhetik meg 17 órától az érdeklődők, majd 17:30-kor kiállítás nyílik Végh Éva festőművésznő tűzzománcaiból. 18 órától közös hangversenyt ad a dorogi és az annabergi bányászzenekar.

beatrice.jpg
A Jubileum téren mindeközben a dorogi amatőr tánccsoportok adnak különböző ritmusokra, kiválóan koreografált műsort, majd az Animal Cannibals és az Ufo koncertjén szórakozhatunk. Később a színpadra lép Szikora Robival az R-Go. A hagyományokhoz híven az idén is tűzijáték és utcabál zárja a szombatot. Vasárnap délután a művelődési ház rendezvényszervezőinek köszönhetően újabb nagynevű zenészek lépnek a színpadra. A 65. Bányásznap színes programsorozatát a Magna Cum Laude koncertje zárja.