Dorogi síoktató az argentin világtalálkozón
Sport
2015. szept. 9.

Dorogi síoktató az argentin világtalálkozón

Argentínában, az ország legdélibb városában, Ushuaiaban gyűltek össze a világ neves síoktatói. A rendezvényen mintegy ezer szakember vesz részt, köztük a dorogi Fódi Gábor is.
- A síoktatók négyévente találkoznak különböző országokban, mindenki hozza magával a saját módszereit, amit aztán megoszt a másikkal, előadások, workshopok formájában - fejtette ki lapunk kérdésére Fódi Gábor.
A programnak van egy látványosabb része is, egy gyakorlati bemutató. Ezt leginkább talán a szinkronúszáshoz lehetne hasonlítani: két oktató ugyanolyan szerelésben egyszerre ugrik az argentin hegyekről. Az egy héten át tartó program újabb egy héten át folytatódik, amikor az oktatók az argentin magaslatokban teszik próbára tudásukat.

- Jómagam gyermekkorom óta síelek, a dorogi sípályán nőttem fel, itt kezdtem oktatói pályámat is - fogalmazott a dorogi síoktató.
Mint mondta, az októberben nyíló dorogi pályán már alkalmazhatja az Argentínában megismert módszereket is.

Fódi Gábor egyébként rövidesen úgynevezett négycsillagos síoktatóvá válik (a minősítést az argentin rendezvényt szervező ISIA, azaz a nemzetközi síszervezet adja), ez a minősítés a létező legmagasabb.

A Dorogon síelni tanulók tehát rövidesen új módszerekkel ismerkedhetnek meg, felkészült szakember segítségével.

(www.kemma.hu)