FUTÓNAP: Az ország számos pontjáról érkeztek a dorogi akadályfutásra
Sport
2015. szept. 21.

FUTÓNAP: Az ország számos pontjáról érkeztek a dorogi akadályfutásra

Csaknem 1400 résztvevővel és további 1000 érdeklődővel zajlottak az események Dorogon, az I. Sarpi-Dorog Városfutás egész napos rendezvényén szeptember 19-én. A jótékonysági családi futáson 167 065 forint gyûlt össze.
Az összeg elnyerésére pályázatot ír ki a szervező, amelyre dorogi mozgássérültek jelentkezhetnek hamarosan. Az elnyerhető pénzt életkörülményük javítására, lakásuk akadálymentesítésére fordíthatják majd.
Az óvodás, iskolás rajtok után a felnőttek indultak meghódítani Dorog utcáit, tereit. A Városfutás és a HUNfoglalás rajtja egyszerre indult, igazi különlegessége volt ez a programnak.

gimnazistkmsolata.JPG
A Városfutásra a térségből, míg a HUNfoglalásra az egész országból (Győr, Budapest, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szarvas, Szolnok, Dunaújváros, Makó, Sárvár, Marosvásárhely, Dombóvár) érkeztek versenyzők.
A szervezőtől, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetőjétől megtudtuk, hogy a megmérettetéssel céljuk volt megmutatni Dorog környezeti és természeti értékeit. A terv sikerült. A résztvevők elégedetten és örömmel viszik hírét városunknak. Jövőre folytatódik a rendezvény.

palankmaszas.JPG
A HUNfoglalás versenysorozat második állomása volt az Öböl Beach Challenge, amelynek mintegy 10 kilométeres pályáján 20 akadályt kellett leküzdenie a csaknem másfélszáz versenyzőnek.
A HUNfoglalás az akadályfutó versenyeket, a crossfit jelegû challengeket és teljesítménytúrákat ötvözi, méghozzá a magyar történelemhez és kultúrához kapcsolódva. A versenyzők a futás mellett a rönkhúzással, sárgödrökkel, palánkmászással bizonyíthattak, de nem maradt el a történelmi íjászat sem.
Az I. Sarpi-Dorog Városfutásról több száz fotó készült, amelyek hamarosan elérhetők lesznek a dorog.hu-n.
Jó böngészést!