Tizenegyből öt aranyérmet a dorogiak hoztak el a az országos bajnokságról
Sport
2015. okt. 12.

Tizenegyből öt aranyérmet a dorogiak hoztak el a az országos bajnokságról

Tizenegy bajnoki címért zajlottak a küzdelmek a ceglédi Gál József Sportcsarnokban október 10-én. Több mint harminc egyesület százhét versenyzője állt rajthoz. A Dorogi Nehézatlétikai Club versenyzői öt bajnoki címet szereztek!
A küzdelmek két szőnyegen zajlottak. A mindent eldöntő finálékat délután tartották, mikor már szőnyegenként 48-48 akciódús mérkőzés lezajlott. Az aranyérmekért folyó küzdelmek jó hangulatot hoztak a csarnokba. A dorogiak sorra nyerték a finálékat, öt súlycsoportban (ebből kettőben a Kismóni fivéreknek köszönhetően) ünnepelhettek bajnokokat, így a csapatpontversenyben is megelőzték a hazai Ceglédi VSE-t és a szinte csak fiatalokat felsorakoztató ESMTK-t is.
kadet_csapat.jpg
A súlycsoportok dorogi bajnokai:
63 kg (15): Lévai Tamás (Dorogi NC, edző: Lévai Zoltán, Pápa Péter)
69 kg (16): Vitek Dáriusz (Dorogi NC, edző: Lévai Zoltán, Pápa Péter)
76 kg (12): Kismóni Móric (Dorogi NC, edző: Lévai Zoltán, Kismóni János)
85 kg (11): Kismóni Botond (Dorogi NC, edző: Lévai Zoltán, Pápa Péter, Kismóni János)
+ 100 kg (9): Érsek Róbert (Dorogi NC, edző: Lévai Zoltán, Pápa Péter)
Csapatpontverseny: 1. Dorogi NC 54 pont, 2. Ceglédi VSE 44 pont, 3. ESMTK 26 pont

Puksa Ferenctől, a DNC elnökétől megtudtuk, hogy a szeptember végén megrendezett junior kötöttfogású országos bajnokságot követően a kadet kötöttfogású OB csapatversenyét is a DNC nyerte, amely az edzők és a dorogi versenyzők kiváló felkészültségét, kiemelkedő teljesítményét mutatja. Továbbá Hidasi Szandra megnyerte az IFBB Testépítő és Fitness Magyar Bajnokságot, amellyel kvalifikálta magát a világbajnokságra.

Forrás: birkozoszov.hu