PÁLYÁZATI FELHÍVÁS dorogi mozgáskorlátozottak részére, életkörülményeik javítására
Közügy
2015. okt. 14.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS dorogi mozgáskorlátozottak részére, életkörülményeik javítására

A Dorogi Szénmedence Sportjáért Alapítvány pályázatot ír ki dorogi mozgáskorlátozottak részére, életkörülményeik javítására.

A súlyosan mozgássérült személyek speciális igényeinek megfelelő lakókörnyezetek kialakításához az Alapítvány úgynevezett akadálymentesítési (vissza nem térítendő) támogatás formájában kíván segítséget nyújtani, amelynek alapját az I. Sarpi-Dorog Sulisprint rendezvény „Jótékonysági futása" során befolyt 170 ezer forint adja.

A támogatás iránti igényt dorogi mozgássérült személy vagy szülője/gondviselője/törvényes képviselője adhatja be, a mozgásszervi fogyatékosság, vagy súlyos mozgáskorlátozottság igazolásával.

Pályázat benyújtásának határideje: november 3., elbírálásának határideje: november 17.
Pályázat benyújtásának módja: postai úton, vagy személyesen
Dorog Város Egyesített Sportintézménye
2510 Dorog Iskola út 1.


 

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Dorogi Szénmedence Sportjáért Alapítvány pályázati kiírás
Mozgáskorlátozottak életkörülményeinek javítására
2015.

Dorogi Szénmedence Sportjáért Alapítvány pályázatot ír ki Dorog városában élő mozgáskorlátozottak részére.

A mozgáskorlátozottak életkörülményeinek javítása, az akadálymentesítés kérdése meglehetősen kilátástalannak tűnő probléma. A súlyosan mozgássérült személyek speciális igényeinek megfelelő, általuk is megfelelően használható lakókörnyezetek kialakításához a Sportintézmény úgynevezett akadálymentesítési támogatás formájában kíván segítséget nyújtani.

Az akadálymentesítési támogatás olyan vissza nem térítendő támogatás, amelyet a súlyosan mozgássérült személyek vehetnek igénybe műszakilag akadálymentes lakókörnyezet kialakításához. Az akadálymentesítés természetesen csak akkor indokolt, ha a mozgássérült olyan, a mozgásukban nem akadályozottak használatára tervezett és megépített lakásban él, amelyet ő egyáltalán nem, vagy csak indokolatlanul nagy nehézségek árán tud használni.

Ez a támogatási forma végleges juttatás, amely célját és összegét tekintve felhasználható a már meglévő lakókörnyezet akadálymentesítéshez (például rámpa, akadálymentes WC stb. kialakításához).

A támogatás összege egyrészt a felhasználás módjától, másrészről pedig attól függ, hogy azt maga a mozgássérült, vagy az őt eltartó hozzátartozója kéri-e.
A mozgássérült igénylése esetén a meglévő lakáson végzett akadálymentesítéshez maximum 85.000 forintot ad a Sportintézmény.

A fenti összeg az igényelhető támogatás maximuma.

Az akadálymentesítési támogatás igénybevételének feltételei:
- az átalakítás kizárólag a mozgáskorlátozott személy számára jelenthet használati előnyt, de semmiképpen sem szolgálhatja a lakás forgalmi értékének a növekedését
- nem biztosítható támogatás olyan átalakításhoz, amely a lakás alapterületének bővítését eredményezi

A támogatás iránti igényt a mozgássérült személy vagy szülője/gondviselője/törvényes képviselője adhatja be.
A mozgásszervi fogyatékosságot, vagy súlyosan mozgáskorlátozottságot igazolni kell, aminek legegyszerűbb módja a jegyző, illetve a közigazgatási hivatal vezetője által kiállított, és erre a célra is felhasználható közlekedési kedvezményről szóló határozat vagy OOSZI által kiállított határozat.
Ilyen határozat hiányában a támogatásra való jogosultságról a lakóhely szerinti rehabilitációs szakrendelés orvosától is beszerezhető szakvélemény a súlyos mozgáskorlátozottságról.

Pályázati feltételek:
- dorogi lakos

Pályázati adatlap letölthető: http://dorogisport.hu/page/Palyazatok/cikk/Mozgaskorlatozottak-eletkorulmenyeinek-javitasara