Az aktív turizmust, a helyi ízeket népszerűsítették az Utazás Kiállításon
Közügy
2017. márc. 7.

Az aktív turizmust, a helyi ízeket népszerűsítették az Utazás Kiállításon

Az Utazás Kiállításon bemutatkozott a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület. A vasárnap zárult négy napos rendezvényen nagy sikert aratott a zöld turizmust és a helyi ízeket, a térségi programcsomagokat bemutató standunk.
Simon Petrát, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület turizmus menedzserét kérdeztük a kiállításon tapasztaltakról.

- Mivel készültetek a Hungexpon megrendezett kiállításra?
- Egy új arcát mutathatta meg térségünk. Új színben tüntettük fel városunkat és a környéket. A hegyek, völgyek, barlangok és a természeti adottságaink által kínált lehetőségeket programcsomagokba foglaltuk. Azok, akik már korábban ismerték térségünket meglepődtek, hogy a szénmedence területén milyen újdonságokkal, frissességgel találkozhatnak.
- Az Utazás Kiállítás fókuszában az idén az aktív turizmus állt. Ehhez úgy gondolom maximálisan illik a térségi kínálat.
- Piknik Programunk az aktív turizmust és a helyi ízeket a táj újrafelfedezését népszerűsíti. Kiadványaink (Piknik túrák a vidék ízeivel és a Dorogi programfüzet 2017 - a szerk.) hangulatos képekkel, rövid ismertetőkkel hívták fel a figyelmet az itteni lehetőségekre.

iknik.jpg
- Milyen tapasztalatokkal tértetek haza?
- Az emberek szeretik a természetes kikapcsolódást jelentő programokat. Az irány, amelyet egyesületünk kitűzött maga elé, egyértelműen jó. szükséges lenne, de egyelőre hiányzik még a Duna-Gerecse térségét bemutató átfogó programkiadvány és a szállásadók kínálatai. Jól beleillettünk a közép-dunántúli régiót összefogó standszigetbe: Mór a borait, Esztergom a kulturális programkínálatát, Tata a fesztiváljait, Komárom a gyógyvizét, mi pedig túraprogramjainkkal az aktív turizmust ajánlottuk az érdeklődők figyelmébe.
- Számokban kifejezve mennyire volt sikeres a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület jelenléte a kiállításon?
- Mintegy félezren fordultak meg standunknál. Több száz programfüzetet vittek haza, amelyeket átolvasva reméljük sokan visszatérnek hozzánk.
A Városi és Térségi Programirodában (Gáthy Zoltán Városi Könyvtárban, Bécsi út 42.) megtalálhatók a fent említett kiadványok. Az iroda munkatársaitól pedig tájékozódhatunk a dorogi és térségi rendezvényekről.