Gátat építettek, életet mentettek a diákok a katasztrófavédelmi vetélkedőn
Közügy
2017. márc. 29.

Gátat építettek, életet mentettek a diákok a katasztrófavédelmi vetélkedőn

Az idén is megrendezte az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a hagyományos, felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedőjét. Ezúttal a Palatínus-tó partján 115 diák mérte össze tudását. A csapatvetélkedők előtt Stolczenberger Tibor tűzoltó ezredes és Dankó József alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
Az idei évben Dorog bemutatása volt a cél, amelyhez hozzájárult a város önkormányzata, a Sarpi Dorog Kft. és a Richter Gedeon Vegyészet Gyár Nyrt. is egy-egy állomáson képviseltetve magukat.

stolczenberger_dank.JPG

A tűzoltó eszközök felismerését a veszélyes anyagot szállító jármű balesete követte, majd elsősegélynyújtásból adtak számot a diákok. A rendőrség egy közúti baleset során végrehajtandó szabályokat ismertette meg résztvevőkkel.
Árvízi ismeretek is helyet kaptak, ahol védmű építése volt a feladat, majd a katasztrófa helyezetek során végrehajtandó magatartási szabályokból adtak számot a megjelentek.
Hatalmas sikert aratott a füstsátor, ahol valós helyzetet szimuláló korlátozott látási viszonyok között kellett végrehajtani sérült személy és tárgy kimentését.

uzoltoauto.JPG
A teszt állomáson - tűzoltósági, iparbiztonsági és polgári védelmi totó, valamint Dorog város helytörténete várta a résztvevőket.

Az elmúlt évek közösségi szolgálatában résztvevő tanuló ifjúság tudásszintje hozzájárult a vetélkedő magas színvonalához, az eredményhirdetést követően a csapatok elégedetten és magabiztosan várják a megyei fordulót.

Az április 11-én, Esztergomban tartandó megyei döntőre továbbjutott csapatok:
Általános iskolás kategóriában:
1. Dobó Katalin Gimnázium 3-as csapata, Esztergom
2. Arany János Általános Iskola, Lábatlan
3. SKKÁI Cser Simon Tagiskola, Annavölgy

Középiskolás kategóriában:
1. Dobó Katalin Gimnázium 1-es csapata, Esztergom
2. Zsigmondy Vilmos Gimnázium és Informatikai és Egészségügyi Szakközépiskola 1-es csapata, Dorog
3. Dobó Katalin Gimnázium 2-es csapata, Esztergom


A vetélkedőt támogatta:
Dorog Város Önkormányzata
Szalánczay Péter - Öböl Music Beach
Baumit Kft., Dorog
Sarpi Dorog Kft., Dorog
Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt, Dorog
Farkas Transz, Tokod
Start Kft, Sárisáp