Óriási siker a regionális döntőn
Kultúra
2017. ápr. 8.

Óriási siker a regionális döntőn

Ismét nagy sikerrel szerepeltek a Dorogi Magyar-Angol Két-Tanítási Nyelvû és Sportiskolai Általános Iskola tagintézményeinek tanulói a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciája regionális döntőjén. Öt első, egy második és két harmadik díjat nyertek a dorogi diákok, akik összesen nyolc dolgozattal (kilenc tanulóval) indultak a megmérettetésen. - Mindez azt jelenti, hogy hat döntős helyet szereztünk Dorognak a május 8-i budapesti országos döntőben való részvételre - tájékoztatott Dankó József alpolgármester, a kutató gyerekek egyik mentora.. - Nagyon magas színvonalon zajlott a régiós döntő. Kovács Lajos címzetes igazgató, felkészítő tanár mind a négy tanítványa első díjas lett, ahogy Pocsai Anna szintén. Az Eötvös párosa második lett.
Az eredmények:
Harmadik díjasok:
Garai Balázs (Zrínyi 4.): Madárvonulás dióhéjban (Felkészítő: Reményi Zsuzsanna és Garainé Cseszka Szilvia)
Mihályi Márton (Zrínyi 4.): A dorogi plébániatemplom festett üvegeinek felújítása és az új üvegkép története (Felkészítő: Reményi Zsuzsanna és Simon Kata)
Második díjasok:
György Eszter - Kele Petra (Eötvös 6.): Mindennapi kenyerünk (Felkészítő: Nyizsnyánszkiné Tavaszi Margit)
Első díjasok:
Sajtos Liliána (Zrínyi 6.): A faluból kisvárossá nőtt Dorog sajtótörténete (Felkészítő: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Zimmerer Blanka (Zrínyi 6.): Hogyan tükrözik Dorog közterületeinek elnevezései és változásai a kisváros történetét? (Felkészítő: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Csizmadia Dóra (Zrínyi 6.): Az I. világháború hatása a dorogi lakosság életére és halálozási okok alakulására az Esztergomi Fogolytábor szomszédságában (Felkészítő: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Bauer Nóra (Zrínyi 6.): Villongások a szomszédvárak között - Az egymással összeépült Esztergom és Dorog viszonya háromszáz év eseményeinek tükrében (Felkészítő: Kovács Lajos és Kovács Klára)
Pocsai Anna (Zrínyi 8.): Rejtőzködő monográfia - A "Dorogi füzetek" ötvenegy kötetének elemzése a településtörténeti monográfia tartalmi jegyeinek tükrében (Felkészítő: Dankó József)