Modellőrülettel és kreatív foglalkozásokkal készülünk a gyermeknapra!
Közügy
2017. máj. 6.

Modellőrülettel és kreatív foglalkozásokkal készülünk a gyermeknapra!

Május utolsó vasárnapján ismét a gyermekekről szól minden az Otthon téren. Színes szigetek várják az érdkezőket: a kreatív kézmûves foglalkozások mellett lego-land és modellautók várják a kicsiket és a nagyobbakat. Természetesen az idén is felfújjuk a légvárakat és számos meglepetés vár még a gyerekekre a Modellőrület! - Gyermeknap 2017 rendezvényen a szervezőnek, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesületnek köszönhetően.

kvicsfests.jpg

És íme a részletek:
Május 28-án a város óvodái és a családsegítő szolgálat szakemberei kézmûves foglalkozásokkal várják a gyerekeket, akik többek között kipróbálhatják a kavics festést, a tészta fûzést, a fonott karkötő készítést, de kaphatnak csillámtetkót is.

A mûvelődési házban legokiállítás várja az érdeklődőket, ahol megcsodálhatják a kreatív alkotásokat és ha kedvet kapnak, a kihelyezett legokból maguk is építhetnek valamit.

Az állatkedvelőknek a Bogáncs Kisállatotthon Alapítvány csapata interaktív kutyás bemutatót tart, ahol a felelős állattartásról is többet tudhatnak meg az érdeklődők.

A modellek szerelmesei idén is tobzódhatnak a látványosságokban, hiszen három állomáson irányíthatják a gyerekek a miniatûr jármûveket. Hajók, harci gépek, tankok - semmi sem maradt ki a kínálatból.

A bevállalósabbak a Talmácsi Ring jóvoltából igazi motorokat és oldtimer kisautókat próbálhatnak ki a felépített pályán.

A talpalávalót a Staféta zenekar húzza, amire együtt rophatja szülő és gyerek egyaránt.

Ha megéhezne valaki, akkor válogathat a kemencés lepény, a grillkolbász vagy akár a pizza között, de természetesen lesz fagyi, jégkása és vattacukor is.

A program 9:30-kor kezdődik és 17 órakor záródik.