Első díjas alkotások Dorog közterületeiről, településünk történetéről
Kultúra
2017. máj. 8.

Első díjas alkotások Dorog közterületeiről, településünk történetéről

A kutató gyerekek országos döntőjét 15. alkalommal rendezték meg Budapesten, a rózsakerti általános iskolában. A 10-14 éves dolgozatírók versenyében a dorogi iskolákból hat dolgozatot mutatott be hét diák. A zsűri magasra értékelte az előadásokat, ahol nemcsak az írásos munkák, hanem az előadói kvalitások is sokat nyomtak a mérlegen.

blanka_zimmerer.jpg
Első díjas lett Zimmerer Blanka (Zrínyi-iskola 6. osztály) Hogyan tükrözik Dorog közterületeinek elnevezései és változásai a kisváros történetét? című dolgozata (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő: Kovács Lajos, Kovács Klára), és Pocsai Anna (Zrínyi, 8. o.) Rejtőzködő monográfia. A Dorogi Füzetek 51 kötetének elemzése a településtörténeti monográfia tartalmi jegyeinek tükrében című munkája (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő: Dankó József).
Második díjat érdemelt Bauer Nóra (Zrínyi, 6. o.) Villongások a szomszédvárak között. Az egymással összeépült Esztergom és Dorog viszonya háromszáz év eseményeinek tükrében című előadása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - Felkészítő Kovács Lajos, Kovács Klára), Csizmadia Dóra (Zrínyi, 6. o.) Az I. világháború hatása a dorogi lakosság életére és a halálozási okok alakulására az esztergomi fogolytábor szomszédságában című kutatása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészytő Kovács Lajos és Kovács Klára) és Sajtos Liliána (Zrínyi, 6. o.) A faluból kisvárossá nőtt Dorog sajtótörténete című feldolgozása (Társadalomismeret, kutatásmódszertan - felkészítő Kovács Lajos, Kovács Klára).
Harmadik díjban részesült Kele Petra - György Eszter (Eötvös-iskola, 6. o.) Mindennapi kenyerünk című kiselőadása (Társadalomtudomány, ismeretterjesztő előadás - felkészítő Nyizsnyánszkyné Tavaszi Margit).
A díjazottak június 13-án, kedden 17 órakor a művelődési házban minden érdeklődő számára bemutatják előadásukat. Hallgassák meg őket, megérdemlik a figyelmet!