Előzzük meg a közlekedési baleseteket - Sajtótájékoztatót tartott a Dorogi Rendőrkapitányság
Közügy
2017. máj. 12.

Előzzük meg a közlekedési baleseteket - Sajtótájékoztatót tartott a Dorogi Rendőrkapitányság

Az év első négy hónapjában 50 anyagi kárral járó és 18 személyi sérüléses közlekedési baleset történt a Dorogi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A személyi sérüléssel nem járó balesetek bejelentése nem kötelező, ezért elképzelhető, hogy még több anyagi kárral járó baleset történt térségünkben. A Dorogi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának vezetője, Málnás Zsolt rendőr alezredes május 12-én sajtótájékoztatót tartott a közlekedési balesetekről:

- A tavalyi év ezen időszakához képest hárommal több személyi sérüléses baleset történt, szerencsére halálos kimenetelû baleset idén nem volt. A leggyakoribb kiváltó ok a sebesség túllépése, illetve helytelen megválasztása. A legkritikusabb időszak a 12 és 18 óra közé tehető, a leggyakoribb érintett útszakasz a 10-es számú főút - a sajtótájékoztatót éppen ezért a főút mellett szervezte meg a rendőrség.
A rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy a sebességkorlátozást (50 km/óra a városban) az időjárási és látási viszonyok felülírják. Lehet köd, sûrû eső, hóesés, jegesedés. Ilyenkor úgy kell a sebességet csökkenteni, hogy az útviszonyoknak megfelelően még biztonságosan tudjunk közlekedni.
A rendőrség a balesetek megelőzését kiemelten kezeli. Ennek érdekében különböző preventív megelőzési feladatokat látnak el, de leggyakrabban az út mellett a rendőri közlekedési ellenőrzéssel találkoznak a jármûvezetők. Számtalan eszköz áll a rendelkezésükre, amellyel a közlekedésben részt vevő személyek és jármûvek alkalmasságát tudják ellenőrizni. Leggyakoribb az alkoholszonda, a másik fontos eszköz a sebességmérő berendezés.
A nyár közeledtével számítani kell arra, hogy egyre nagyobb számmal jelennek meg az utakon a kerékpárosok, gyalogosok, segédmotorkerékpárosok, motorkerékpárosok, akik sokkal védtelenebbek. Rájuk is figyelemmel kell lenni, előzékenyen kell közlekedni, hiszen mindenkit hazavárnak!