Megnyílt a Városi és Térségi Programiroda
Közügy
2017. máj. 19.

Megnyílt a Városi és Térségi Programiroda

Megnyílt a Városi és Térségi Programiroda május 18-án. A hivatalos megnyitót a térség természeti szépségeit, gasztronómiáját, aktív kikapcsolódási lehetőségeit bemutató fotókiállítással kötötték egybe a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület munkatársai. A Gáthy Zoltán Városi Könyvtár épületében kialakított programirodában mostantól elérhetőek a térséget bemutató kiadványok, katalógusok, ajándéktárgyak és programcsomagok.

horvathviktoria.JPG
A megnyitó ünnepségen Simon Petra TDM menedzser köszöntötte a meghívottakat, majd Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke értékelte az elmúlt évben megalakult egyesület jövőbemutató, ötletekkel teli munkáját. Dr. Tittmann János polgármester beszélt az élménygazdaságról, a turizmusról mint hazánk és akár a térség leendő húzóágazatáról.

trsgiprogramirodaavat.JPG
- A Városi és Térségi Programiroda nem csak fizikailag nyílt meg a mai napon Dorog központjának impozáns épületében, hanem ez egyfajta szimbólumként is értelmezhető, hiszen az általunk kitalált és kínált Piknik Kosarat tartalommal megtölteni a térségünk lehetőségeivel, szolgáltatásaival az egyesülethez tartozó települések önkormányzatainak, civil szervezeteinek, gazdasági vállalkozásainak közös feladata - mondta Szekér Zoltán elnök. - Mindezt összefogással, egymást tisztelve, a gondolatokat nem csak exportálva, hanem importálva lehet megtenni - hangsúlyozta. - Tudatosan készülünk erre, amelyet fotókiállításunkon is láttatunk: az aktív, a gasztro- és a rendezvényturizmus hármasára építünk közös gondolkodással, erős küldetéstudattal és lokálpatriotizmussal.


A Tücsök György fotóművész (Innomotion) által készített képek május végéig megtekinthetők a könyvtár helytörténeti galériájában.