Izgalmas gyermeknap, modellőrülettel, ebekkel, lego-várossal
Közügy
2017. máj. 29.

Izgalmas gyermeknap, modellőrülettel, ebekkel, lego-várossal

A gyermekeké volt a főszerep május 28-án Dorogon. Az idén immár második alkalommal szervezte meg a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület a városi gyermeknapot Modellőrület címmel.

trc.JPG

Az Otthon téren felállított óriási sátorban a Baumit kőbányájának kicsinyített mását tekinthették meg az érdeklődők. A modellező egyesületek élethű kamionokkal, markolókkal, szállító járművekkel demonstrálták a kőbányászatot. A téren medencében irányíthatták a gőzös- és motoros hajókat a gyerekek a Kipróbálom kuponok ellenében.

orchidea.JPG
A Talmácsi-ringben kismotorokon körözhettek az ügyesebbek. A parkban a kreativitásé volt a főszerep. Készültek a műanyag karkötők, hűtőmágnesek, festett gipszöntvények, koronák és színes-vidám képek. Az ugrálóvárakat, a trambulint is több százan kipróbálhatták - természetesen ingyenesen. A kutyrajongóknak a Bogáncs Kutyaiskola tartott aktív bemutatót.

kzm369veskeds.JPG

A Staféta Zenekar óriásbábjai igazán vidám hangulatot teremtettek az Otthon téren.

srkny.JPG
A művelődési házban a korábban meghirdetett lego-pályázatra beérkezett kockaépületekből alkotott várost Dankó Kristóf főépítész. A szervező egyesület elnökének, Szekér Zoltánnak a kérdésére elmondta: - A pályázatra a gyerekek hotelt, boltot, víztornyot, családi és hétvégi házakat alkottak, így nem volt nehéz a városrészek kialakítása. A pályázaton részt vett lelkes gyerekek között legokat, és fagylalt kuponokat sorsoltak ki.

legovaros.JPG
Az óvónők segítségével a Dorogi Galériában lehetőség volt újabb házakat is alkotni a több doboznyi lego-elemből.
A kalandokkal és izgalmakkal teli nap végén azok között, akik kipróbálták a modelleket értékes ajándékokat sorsoltak ki.