Györgyné Körmöczi Renáta Az Év Pedagógusa
Kultúra
2017. jún. 1.

Györgyné Körmöczi Renáta Az Év Pedagógusa

Június 1-jén a művelődési házban rendezte meg Dorog Város Önkormányzata a Pedagógus Napot. Dr. Tittmann János polgármester köszöntötte a több mint 200 városi pedagógust. - Jó hagyományunkhoz híven ezen a napon ünnepelni jöttünk össze. Ünnepelni és egyben tiszteletünket, megbecsülésünket kifejezni azoknak az embereknek, Hölgyeknek és Uraknak, akik a pedagógus pályát választották élethivatásként. A civilizáció és kultúra életünket átfogó rendszereiben a pedagógusok - a bölcsődei gondozóktól az óvónőkön, a tanítókon, tanárokon keresztül - a családoknak nyújtanak segítséget abban, hogy a gyermekek megtanulják az eligazodást egyre gyorsuló világunkban - hangsúlyozta.

Az ünnepség folytatásaként a Dorog Város Képviselő-testülete által alapított és adományozott Az Év Pedagógusa kitüntetés átadása következett. A városvezetés döntése értelmében a 2017. évben Az Év Pedagógusa díjat, munkájának elismeréséül Györgyné Körmöczi Renátának, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskolája pedagógusa részére adományozta.

kormoczireni.JPG
2017-ben több óvodapedagógus, gondozó és gyógypedagógus vonul nyugdíjba. Értékes szakmai tevékenységüket elismerve, dr. Tittmann János polgármester virágcsokorral köszöntötte őket, név szerint: Csiszárné Molnár Ildikó, Szányi Ferencnét (Petőfi Sándor Óvoda), Meiczinger Péternét, Zdousek Editet és Éberhardt Jánosnét (Hétszínvirág Óvoda) és a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársát, Ráblné Jákli Máriát.