KÖNYVHÉT a Kosboron - Vendégünk volt Sediánszky Nóra
Kultúra
2017. jún. 13.

KÖNYVHÉT a Kosboron - Vendégünk volt Sediánszky Nóra

Az olasz ízeket középpontba állító Kosbor Fesztivál könyvheti programjának vendége volt Sediánszky Nóra, a Velence útvesztői és a Tékozló Párizs című nagyszerű útikönyv szerzője. Bevezetőjében Dankó József Dobai Péter versét, Francis Mayes leírását idézte, majd Sediánszky Nóra könyvéből olvasott fel Velence titkát keresve. Egyben érzékeltette azt is, milyen nagyszerű stílusban, milyen hangulatteremtő erővel, milyen gazdagon informálva szól a szerző az „Adria Királynő"-jéről.

sedinszkynra.JPG
A későbbiekben az írónő beszélt a magyar-velencei kapcsolatok történetéről, Velence híd szerepéről a Kelet felé, reménykedve idézte a mai Velence nehézségeit: a város süllyedését, a lakosság csökkenését, a turisták áradatát.
Szóba került a legújabb Párizst bemutató kötet is. A szerző vallott Párizs varázsáról, olyan kutatóról, aki a magyar történelmet kutatja, és arról, hogy további tervei vannak, szeretné legalább egy trilógiává fejleszteni eddigi művét.
Megidéződött a szülőhely, a gyönyörű Zebegény is. A rendezvény különleges hozadéka volt, hogy üdvözölhettük a nagyszerű rádiós műsorvezetőt, az édesapát, Sediánszky Jánost is.