NYERTES PÁLYÁZAT: új nyílászárókat, hőszigetelést kaphat a Zrínyi-iskola
Közügy
2017. júl. 25.

NYERTES PÁLYÁZAT: új nyílászárókat, hőszigetelést kaphat a Zrínyi-iskola

Újabb nyertes pályázatokat hirdettek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első körében - a jelenlegi csomag 20 településének 21 sikeres pályázatával együtt így már 113-ra emelkedett a megvalósítható beruházások száma a megyében.
A Reimann Bányászattörténeti Miniverzum kialakítása mellett ezúttal Dorog Város Önkormányzata 150 millió Ft összegû támogatást nyert a Zrínyi-iskola energetikai korszerûsítésére, amelynek köszönhetően elvégezhető lesz az épület utólagos hőszigetelése, a nyílászárók cseréje és a napelemes rendszerek telepítése.
A megyei önkormányzat támogató döntésével a Terület- és Településfejlesztési Program keretében az év első felében 92 pályázat már zöld utat kapott, most pedig további 21 pályázatot bírált el pozitívan az Irányító hatóság több mint 2 milliárd forint értékben. A jelenlegi csomagból barnamezős területek rehabilitációja, az egészségügyi alapellátás fejlesztése, és számos polgármesteri hivatal, iskola és óvoda energetikai korszerûsítése valósul meg. „A jelenlegi csomagból 4 város és 16 község részesül. Rendkívül büszke vagyok rá, amikor a kistelepüléseket tudjuk sorolni, mert valóban az álmaik valósulnak meg" - mondta el Popovics György, a megyei közgyûlés elnöke. Hozzátette, az első körös pályázatok közül még 10 támogatási kérelemről születik döntés a következő egy hónapban. A korábbi döntésekkel együtt így 16,5 milliárd forint már biztosan az itt élők életszínvonalának és munkakörülményeinek javítására fordítható.