Ajándékok, meglepetések az anyatejes táplálás ünnepén
Közügy
2017. aug. 2.

Ajándékok, meglepetések az anyatejes táplálás ünnepén

Augusztus 1-jén, az Anyatej Világnapján a hagyományokhoz híven ismét a Petőfi óvodába várták a dorogi védőnők az édesanyákat és a gyerekeket, hogy közösen ünnepelhessenek. Az idén vidám, programokban gazdag délutánt szerveztek a védőnők. A jó hangulatról Szajlai Szabolcs bűvész gondoskodott, a gyerekek megkóstolhatták a Rajos fagyizó édességeit. gyerekekre és az édesanyákra számos meglepetés várt.

kubina.JPG

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatej Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. A Szoptatás Világhete az anyatejes táplálás fontosságára hívja fel a figyelmet, arra hogy a szoptatás a legegészségesebb életkezdetet nyújtja, miközben egyike a legegyszerűbb, legleleményesebb és legköltséghatékonyabb eszközöknek, amelyekkel rendelkezünk a gyerekek táplálásának és fejlődésének biztosítására - mondta Riegel Béláné vezető védőnő. - Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést. Ezt a táplálási módot jól megalkotta a természet, mert minden szempontból ez az optimális a baba számára.
A dorogi védőnők munkájuk során nagy hangsúlyt fektetnek az anyatejes táplálásra, ezért kezdettől fogva (1992 óta) rendszeresen megrendezik a dorogi önkormányzat támogatásával az Anyatejes Világnapot.