Véget ért a nyári Student Police program
Közügy
2017. aug. 5.

Véget ért a nyári Student Police program

Az elmúlt nyáron ismét student police feliratos, a Rendőrség és Dorog város címerével ellátott pólóban járták fiatalok a város legforgalmasabb utcáit, tereit, azokat a szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket, ahol nagyobb létszámban fordulnak meg az itt lakók és az ide érkezők.

r.endorseg_studentPolice.jpg

2015 nyarán kapcsolódott be a Dorogi Rendőrkapitányság a Student Police programba azzal a céllal, hogy a diákok bevonásával a bűn és baleset-megelőzés egy új formáját próbáljuk ki. A város önkormányzata az első pillanattól az egyen pólók biztosításával segíti a program megvalósulását.
A rendőröket segítő önkéntes diákok főként szórólapokat osztanak, szükség esetén segítséget nyújtanak azoknak, akik hozzájuk fordulnak.
Az idei év kiemelt feladata a tragédiák megelőzése érdekében a parkoló járművek ellenőrzése volt, hogy az extrém melegben a járművek vezetői nem hagytak-e alvó kisgyermeket, vagy állatot a bezárt járművekben.
A nyári szünidei programban 23 diák vett részt, akik a reggeli óráktól délutánig járták a város forgalmasabb utcáit, közösségi tereit. A fiatalok szinte kivétel nélkül a helyi Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanulói, nagy részük a rendészeti tagozat tanulója.
A Rendőrség védőitalt is biztosított a közterületen tevékenykedő diákoknak.
A programban töltött idő elszámolható az érettségire készülő diákok önkéntes közösségi szolgálatába.

A Dorogi Rendőrkapitányság ezúton is megköszöni a diákok aktív munkáját, hogy a nyár legmelegebb időszakában lelkiismeretes szolgálatukkal hozzájárultak a bűn és baleset-megelőzési célok megvalósulásához.