Dr. Zsembery Dezső fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Duna Múzeumban
Kultúra
2017. aug. 8.

Dr. Zsembery Dezső fotógyűjteményéből nyílt kiállítás a Duna Múzeumban

Augusztus 4-én, az esztergomi Duna Múzeum Európai Közép Galériájában nyílt meg dr. Zsembery Dezső műgyűjtő gazdag fotógyűjteményét bemutató kiállítás.
A nagy műgonddal kiválogatott fekete-fehér fotókból álló kiállításon esztergomi, dorogi és nyergesújfalui kötődésű művészek alkotásait láthatta a szépszámú közönség. A tárlat megnyitóját Kovács Lajos művészeti író tartotta volna, de betegsége miatt gondolatait lánya, Kovács Klára tolmácsolta. Beszédében kiemelte, az ide látogatók magukkal vihetik - immár sokadszor - ennek a műgyűjteménynek és tudatos gazdájának, dr. Zsembery Dezsőnek a jó hírét. Egy régió kultúrájának nagykövete, Dorog Város Díszpolgára, dr. Zsembery Dezső, aki sok ember elismerését élvezheti.

Lőrinczné Csizmadia Katalin fuvolaművész és Partos Dorka muzsikája tette még meghittebbé a hőség ellenére is a megnyitót. 

beszedes_sandor.JPG

Beszédes Sándor, Martsa Alajos, Kovács Melinda és a még számos kiváló művész fotóit bemutató kiállítást kedd kivételével minden nap 9-17 óra között tekinthetik meg az érdeklődők a Duna Múzeumban.