Koszorúzás, emlékfa-állítás és konferencia az Otthon téren
Közügy
2017. szept. 2.

Koszorúzás, emlékfa-állítás és konferencia az Otthon téren

A dorogi bányásznapi események keretében pénteken koszorúzást tartottak a Nemzeti Kőbányászati Emlékhelyen, melyet 2015-ben az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület kezdeményezésére a Baumit építtetett az ország jelentős kőbányáiból szállított kőtömbök felhasználásával, amelyek a szakmai összefogást szimbolizálják.

Az eseményen részt vett Dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára; Dr. Tittmann János, Dorog város polgármestere; Huszár László, az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület elnöke; a bányászszervezetek, bányavállalatok képviselői; valamint a Baumit Kft. vezetősége.
Szeptember 2-án a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányászzenekarának közreműködésével az Otthon téren a dorogi bányászat és a bányakatasztrófák áldozatainak emlékműve előtt koszorúztak a bányász szervezetek, Dorog Város Önkormányzata. Tisztelete jeléül a megyei közgyűlés elnöke, Popovics György is elhelyezte az emlékezés virágait.

A koszorúzás percei után a magyarhoni aknamélyítés megkezdésének 110. évfordulójára állított emlékfát Kárpát Csaba nyugalmazott vezérigazgató-helyettes leplezte le.
Az évforduló tiszteletére a Bányász Kulturális Egyesület Aknamélyítő Körének szervezésében emlékülést tartottak a művelődési házban.