Felsőboldogfalván mutatkoztak be dorogi művészek
Kultúra
2018. jan. 25.

Felsőboldogfalván mutatkoztak be dorogi művészek

Doroggal közösen rendeztek Felsőboldogfalván ünnepséget a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 21-én.
Miután tavaly Dorogon mutatkoztak be a magyar kultúra napján a felsőboldogfalvi művészek - a néptáncosok és Farcádi Sándor Levente festőművész - idén városunkból utazott delegáció a székelyföldi testvértelepülésre. A művelődési házban megtartott ünnepséget a Felsőboldogfalváért Egyesület a helyi önkormányzattal közösen szervezte meg.
A Himnusz eléneklése után Sándor József, Felsőboldogfalva polgármestere, majd dr. Tittmann János, Dorog polgármestere mondott köszöntőt, mindketten a nap jelentőségét, illetve a közös ünneplés fontosságát hangsúlyozták beszédükben.
A kulturális műsor a dorogi Erkel Ferenc Zeneiskola énekeseinek és zongoraművészének előadásával kezdődött. Ezt követte Farkas Balázs, a helyi Fülöp Áron Általános Iskola diákjának szavalata. A műsor az alig másfél éve alakult Iglice néptánccsoport ünnepi előadásával folytatódott.
Egy rövid szünet után dr. Hermann Gusztáv Mihály egyetemi docens, történész tartott előadást a székelyek eredetéről.
A székely himnusz eléneklése után az érdeklődők a dorogi - Kapa Melinda, Kolonics Péter, Szax Olivér és Végh Éva - és a helyi festőművészek (köztük Istók Emőke) alkotásaiból nyílt kiállítást tekinthették meg.
Felsőboldogfalva és Dorog idén augusztusban ünnepli a testvértelepülési szerződés aláírásának ötödik évfordulóját.