Ezüstérmes lett a mézeskalácsból, cukorból készített Reimann Bányászattörténeti Miniverzum
Közügy
2018. febr. 26.

Ezüstérmes lett a mézeskalácsból, cukorból készített Reimann Bányászattörténeti Miniverzum

Mézeskalácsból készítette, dobos cukorral ragasztotta a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot Bereczki Bence Tibor. Az országos gasztronómiai bajnokságon ezüstéremmel jutalmazta a szakmai zsűri az épületet, amelyet egy 3D-s látványterv alapján készített el. A két és fél hétig tartó munka eredményét a Pék artisztika kategóriában díjazták a Tatán megrendezett XVI. Farsang Kupán, amelyet az MNGSZ Tata és Környéke Régió és Egyesület szervezett.
Az országos megmérettetésen több száz pék, cukrász, szakács, mixer készítette el különböző kategóriákban a látványos ínyencségeket. A szakmai bajnokság bemutatóját február 24-25-én tartották Tatán.

bereczkibencetibor.JPG
Bereczki Bence Tibor az idén immár harmadik alkalommal vett részt a versenyen, de ezúttal először végzett kézművesként. Diákként kétszer aranyérmet nyert alkotásaival, de 2018-ban a felnőttek között is bizonyította szakmai tudását. Az esztergom-kertvárosi fiatalember nagyszülei a Dorogi Szénmedencében bányászként dolgoztak, ezért esett a választása a 2019 májusában átadandó Reimann Bányászattörténeti Miniverzumra. - Kész épületek, makettek alapján egyszerűbb megformázni a tésztából az alkotást. Én látványképek alapján készítettem el a miniverzumot, amellyel nem csak ezüstérmet, hanem a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara különdíját is kiérdemeltem.
Bence, aki a tatai Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari-középiskolában végzett pék-cukrászként, nagyon szereti szakmáját. Négy év múlva szeretne jelentkezni a mesterképzésre is, hogy bemutató pék lehessen.