Remekeltek a dorogi, esztergomi kemposok
Sport
2018. ápr. 12.

Remekeltek a dorogi, esztergomi kemposok

Hétvégén több programban is érdekeltek voltak környékünk Fighting Kempo csapatai.
Először a dorogi Pokorni Ádám szerepelt a Bellator 196 Amerikai profi szervezet MMA Kick Box gáláján, ahol kiválóan bunyózva mutatta meg tudását az olasz színekben induló marokkói ellenfele ellen. Bár a harmadik menet végén nagy tanakodás után ellenfele kezét emelte fel a bíró, de akár az ő keze is magasba lendülhetett volna ezen a szoros ki-ki mérkőzésen. Eredményét növeli, hogy az első menet közepétől borda sérüléssel küzdötte végig ezt az igazán szoros mérkőzést.
Április 7-én rendezték meg a XIII. MKH Service Esztergom-kertváros Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságot Esztergomban, a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. A versenyen 13 csapat 112 indulója vett részt köztük a szlovák kempo válogatott tagjaival. Az esztergom-kertvárosi Fighting Kemposok - akik közül többen dorogiak - eredményei: Bakk Eszter: Kata arany, Light contact két különböző súlycsoportban is arany. Galcsik Kornél Kata bronz. Fésüs Dávid Kata és Light contact ezüstérem. Baris Lajos Light contact arany, Full contact ezüst, Kata bronz. Deák Ferenc Light contact és Kata egyaránt ezüst. Rafael Alex Light contact arany. Cziemler Katalin Light contact ezüst. Takács Martin triplázni tudott: Full contact, Light contact és Kata verseny számban is aranyérmet szerzett. Felkészítő edzők Pokorni Gábor és Pokorni Gáborné.
A csapatversenyben (holtversenyben, a veresegyháziak mellett) első helyezett lett a Fighting Kempo Esztergom-Kertváros csapata.