InterAktív Gyermeknap focival, tánccal, kézmûvesekkel
Közügy
2018. máj. 29.

InterAktív Gyermeknap focival, tánccal, kézmûvesekkel

Május 27-én nagyon jó hangulatban telt a InterAktív Gyereknap Dorogon. A szervező Dorog és Térsége Turizmus Egyesület a környékbeli cégek (Richter Gedeon Nyrt., Sarpi Dorog Kft., Dorogi Posta), a helyi óvodák (a Hétszínvirág, a Petőfi, a Richter és a Zrínyi), illetve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat önkénteseinek közremûködésével Dorog Város Önkormányzatának támogatásával változatos programokkal várták a különböző korosztályú gyerekeket. Mindenki talált az érdeklődési körének megfelelő elfoglaltságot.
Reggel már számos csapat jelentkezett a FIFA18 és élőfoci bajnokságra, délután pedig sokan az Apa-Fia Kupában és az óriáskivetítőn közvetített virtuális világban mérették meg magukat. A videoklipet forgattak, ahol a Carmen Egyesület profi táncosai és a helyszínen jelentkező gyermek-statiszták jutottak főszerephez.
A nap folyamán Dorogról és a környező településekről is érkeztek gyerekek, akik matricagyûjtő füzetükbe gyûjtögethették a matricákat. A feladatok megoldásáért ajándékok jártak. Az óvónők az egészséges életmóddal, a szelektív hulladékgyûjtéssel kapcsolatban kérték feladatmegoldásokra a gyerekeket. Jurák Norbert három trambulinján folyamatosan ugráltak, feladatokat oldottak meg az ovisok és a kisiskolások.
Az Álomszuszék.hu két gyermekágyat ajánlott fel, amelyeken a gyerkőcök a rendrakást gyakorolhatták. Az egyik ágyat a Petőfi óvodának ajándékozta a cég, a másikat kisorsolták a résztvevő gyermekek között.
A Kerekítő foglalkozás is nagyon népszerû volt, hiszen az árnyas fák alatt közel 50 anyuka és baba énekelt és mókázott a foglalkozást vezetőkkel együtt.
Az InterAktív Gyereknap több száz gyermeket és felnőttet vonzott a dorogi Otthon térre.