Kisvonattal Dorog körül az anyatej ünnepén
Közügy
2018. aug. 1.

Kisvonattal Dorog körül az anyatej ünnepén

Több száz hat éven aluli kisgyermek kapott meghívást a dorogi védőnőktől az Anyatej Világnapja megünneplésére. Július 31-én, a hagyományokhoz híven ismét a Petőfi óvodába várták az édesanyákat és a gyerekeket. A jó hangulatról a tokodi mazsorettek, a lufihajtogató bohóc gondoskodott. A gyerekek megkóstolhatták a Rajos fagyizó édességeit, majd körvevonatozhatták városunkat. Az édesanyák hasznos tanácsokat kaphattak az egészségügyi szakemberektől a nyári sérülésekkel, betegségekkel kapcsolatban.

 _eliastobias.JPG

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatej Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. A szoptatás a legegészségesebb életkezdetet nyújtja, miközben egyike a legegyszerűbb, legleleményesebb és legköltséghatékonyabb eszközöknek, amelyekkel rendelkezünk a gyerekek táplálásának és fejlődésének biztosítására. - Dorogon évente 120-130 gyermek születik. Mindig felhívjuk az édesanyák figyelmét az anyatej jelentőségére - mondta Riegel Béláné vezető védőnő. - Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést. Ezt a táplálási módot jól megalkotta a természet, mert minden szempontból ez az optimális a baba számára.
A dorogi védőnők munkájuk során nagy hangsúlyt fektetnek az anyatejes táplálásra, ezért kezdettől fogva (1992 óta) rendszeresen megrendezik a dorogi önkormányzat támogatásával az Anyatejes Világnapot.