Kutatást végeznek a bűnözéssel, áldozattá válással kapcsolatban
Közügy
2018. aug. 1.

Kutatást végeznek a bűnözéssel, áldozattá válással kapcsolatban

Tájékoztatom, hogy a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a Kutatópont Piac- és Véleménykutató Kft. segítségével a lakosság körében a bűnözéssel, áldozattá válással kapcsolatos kutatás sikeres megvalósítása érdekében adatgyűjtést folytat.
Az adatgyűjtés célja annak megállapítása, hogy az összes elkövetett bűncselekmény mekkora aránya marad látenciában, melyek a látenciában maradás okai, illetőleg ezek a mutatók a 2003-as látenciakutatás óta hogyan alakultak.
Az adatgyűjtéshez szükséges 10 000 fő nevét és a címét a Belügyminisztérium választotta ki véletlenszerű, reprezentatív mintavételi eljárással. Az adatgyűjtést valamennyi kérdezőbiztos a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács vezetőjének aláírásával és pecsétjével ellátott megbízólevél másolatának birtokában folytatja, amelyet kérelemre be kell mutatnia.
Az adatgyűjtésben a részvétel önkéntes és anonim. A kérdőívekre kapott válaszok összesítve, statisztikai módszerek segítségével a hatályos adatvédelmi szabályoknak megfelelően kerülnek feldolgozásra. Az eredményeket összefoglaló tanulmányban tesszük közzé, ezáltal az egyes megkérdezettek adatai semmilyen formában nem lesznek beazonosíthatók.

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács