Boldog Iskola címátadó ünnepség - a Zsigmondy második alkalommal érdemelte ki a címet
Közügy
2018. okt. 3.

Boldog Iskola címátadó ünnepség - a Zsigmondy második alkalommal érdemelte ki a címet

2018. október 1-én került sor a Boldog Iskola és Boldog Óvoda címátadó ünnepségre, melynek helyszíne az Erkel Színház volt.
A regisztrációs pultnál mindenki átvehette az oklevelet és az iskola szakmai csomagját.
Az első emeleti büfé előtt Boldogságóra fákat lehetett aláírni, illetve aki szerette volna kipróbálhatta a Pozitivity társasjátékot.
A nap folyamán Bagdi Bella beszélt a Boldogságóra programról, Prof. Dr. Bagdy Emőke tartott szívhez szóló előadását Korszellem, mentalitás és a kárvallott pedagógia címmel, majd pedagógusok osztották meg velünk tapasztalataikat a Boldogságórákról. A szünet után Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató előadását, Prof. Oláh Attila: A boldogság a pszichológia tudomány szemszögéből című beszámolóját és Vargha András: Hogyan hatnak a boldogságórák? felmérésének eredményeit hallhattuk.
A Zsigmondy gimnázium az idén második alkalommal vette át az oklevelet.
Meglátásunk szerint sokkal könnyebb feladata van egy óvodapedagógusnak, vagy általános iskolában tanító pedagógusnak, mint egy középiskolában tanítónak. Én az osztályfőnöki órák keretén belül vettem hasznát. Diákjaim eleinte kicsit megmosolyogva álltak a Boldogságórákhoz, aztán az idő előrehaladtával már várták őket. A foglalkozások során készítettünk Hálafát, a célok kitűzéséhez látványtáblát, sokat beszélgettük és játszottunk.
Terveink szerint az idei tanévben több csoportban tartunk Boldogságórákat.