Sajtóközlemény: Befejeződött a sportudvar és a tornaterem fejlesztése
Közügy
2018. nov. 30.

Sajtóközlemény: Befejeződött a sportudvar és a tornaterem fejlesztése

Összesen mintegy 230 000 000 forint értékben újultak meg iskolai épületek és udvarok az EFOP-4.1.3-17-2017. számú, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" címû pályázat végrehajtásával. A Klebelsberg Központ Tatabányai Tankerülete, mint projektgazda négy oktatási intézményben valósította meg ezeket a projekteket Esztergomban, Esztergom-Kertvárosban és Dorogon.

40.450.000 forintból valósult meg 2018 őszén a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvû és Sportiskolai Általános Iskolában az a beruházás, amelynek célja a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtése volt. A tornaterem és az Eötvös József Tagiskola sportudvarának fejlesztése biztosítja a színvonalas tornaórai foglalkozásokat és sportolási lehetőségeket. A sportudvar felújításával, modern, a mai kor elvárásainak megfelelő, esélyegyenlőséget biztosító, egészséges, közösségerősítő intézményi környezet jött létre.
A fejlesztés részeként az iskola tornaterme (325 m2), a hozzá tartozó vizesblokkok (58 m2) és az Eötvös Tagintézményben a külső kézilabdapálya (968 m2) teljes körûen felújításra került.
Az elvégzett munkálatok eredményeként egészséges, biztonságos és motiváló iskolai környezet jött létre, amelyben hatékonyabbá válik a tanulás az iskola diákjai számára, és szebb körülményeket biztosít a tanároknak. A sportudvar fejlesztésével szabadtéri sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, a tanórákon kívüli tevékenységek során, és a gyerekek szabadidejében is.