Városunk fejlődéséről, a beruházásokról volt szó az államtitkári látogatáson
Közügy
2018. dec. 7.

Városunk fejlődéséről, a beruházásokról volt szó az államtitkári látogatáson

Schanda Tamás európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár, valamint dr. Völner Pál, térségünk országgyűlési képviselője látogatott el december 4-én Dorogra, ahol megtekintették a már befejezett, illetve a még tervezési fázisban lévő beruházásokat. A városnéző séta az októberben felavatott Dorogi Sportcsarnoktól indult. Nem kerülhette el a jelenlévők figyelmét a környezet, hiszen a Petőfi iskola megújult köntöse és az Iskola utca rendezettsége a Dorogi Sportcsarnokkal együtt alkotja a városrész megújulásának építészeti, természeti környezeti egységét.

schanda_tamas.JPG
Ezt követően a meghívott vendégek dr. Tittmann János polgármester vezetésével a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionba látogattak el, mivel a dorogi labdarúgó hagyományoknak és a jelen dorogi labdarúgóinak tisztes helytállásnak, valamint a kulturált szurkolói környezet minőségi követelményeinek megfelelő stadion felújítási program tervezési fázisában fontos volt az arányos, felvállalható léptékű program tervezési alapjainak bemutatása.
Ezután a déli városrész következett, ahol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megújuló Zrínyi iskola és a szintén pályázati forrásból épülő Reimann Bányászattörténeti Miniverzum egyelőre látványterveken látható fejlesztési-tervei mellett, Dankó Kristóf főépítész által megalkotott Mária utcai felújítás részleteit mutatta be az államtitkároknak dr. Tittmann János polgármester.
Az államtitkárok visszajelzései is megerősítették, hogy Dorogon városfejlesztési munkák 2018- ig tartó szakasza sikeresen lezárásra került.

kristf.jpg

Az intézményfejlesztő, közterület rendező munkák a műszaki tartalmaknak megfelelő költségvetési és határidő kereteknek megfelelően fejeződtek be.

A város költségvetési gazdálkodása a pályázati támogatásokat jelentősen felülmúló források ráfordítását tették lehetővé.
Dr. Tittmann János polgármester hangsúlyozta, hogy városunk törekvései arra irányulnak, hogy a 2019-től, 2021-ig tartó városfejlesztő, -rendező munkáink is hasonló minőségű eredménnyel záruljanak, mivel a szakszerűen, költséghatékonyan megvalósított városfejlesztési programok, az ezt követő pályázati támogatások elnyerését is megalapozzák.