Öt képzési forma közül választhatnak a leendő elsősök szülei a dorogi iskolákban
Közügy
2019. febr. 27.

Öt képzési forma közül választhatnak a leendő elsősök szülei a dorogi iskolákban

Az iskola kiválasztása, az iskolakezdés minden nagycsoportos gyermek szüleiben számos kérdést vet fel. A határidők, a jelentkezés, a képzési program kiválasztása és a beiratkozás időpontjai a tavaszi időszakban nagyobb odafigyelést igényelnek. Sitku Pál főigazgatót kérdeztük a képzésekről, felmérések időpontjairól.

- Milyen képzési formákra jelentkezhetnek a leendő elsősök a Dorogi Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola intézményeibe?

- Három tagintézményünkben a korábbi évekhez hasonlóan hét első osztályt kívánunk indítani, melyekben öt különféle képzési forma lenne jelen - tájékoztatta a dorog.hu-t Sitku Pál főigazgató. - Az angol két tanítási nyelvű képzésünk egy-egy osztályban, az Eötvösben és a Zrínyiben indul iskolaotthonos formában. Március 4. és március 8. között tartják meg a dorogi óvodákban az angol felméréseket. Azon gyermekek részére, akik nem dorogi óvodások, a felmérés az Eötvös iskolában (Dorog, Borbála ltp. 8.) március 9-én, szombaton lesz.

- A sportiskolai jelentkezéshez milyen felmérésen kell részt venniük a gyerekeknek?

- A közoktatási sport képzés a Petőfiben indul. A sportiskolai felvételit február 25-én tartották, de március 4-én is lehetőségük van az oda jelentkező gyermekeknek a felmérésén való részvételre. A Dorogi Sportcsarnokban 16 órakor kezdődik a játékos sport-mérés, amelyre kérik a szülőket, hogy sportos öltözetben hozzák a gyerekeket. A sportiskolai felmérésre a gyermekorvosi igazolás is szükséges.

- Az angol két tanítási nyelvű és a sportiskolai képzés mellett milyen további választási lehetőségei vannak a szülőknek?

- A dorogi és környékbeli gyermekek a két speciális képzési forma mellett jelentkezhetnek még a tehetséggondozó (Eötvös), valamint az ÉKP (Értékközvetítő és Készségfejlesztő Pedagógia - Zrínyi) és a normál (Petőfi) tagozatra is.

- Említette főigazgató úr, hogy nem csak dorogiak jelentkezését várják.

- Természetesen továbbra is várjuk a környék településeiről a gyerekek jelentkezését a dorogiak mellett. A korábbi években is több nem Dorogon élő gyermek érkezett hozzánk tanulni, akár speciális képzéseink miatt, akár azért, mert a szülők itt Dorogon dolgoznak, ezért kényelmesebb, ha a gyerekek is ide járnak a városba. Erre az idén is van lehetőség.

Bővebb információ Sitku Pál intézményvezetőtől (tel.: 509-570, e-mail: sitku@dorog.hu) vagy az általános iskolákban a tagintézmény-vezetőktől kérhető.